A Fidesz üvöltve tolja rá a saját botrányait az ellenzékre

POLITIKA
2019 május 22., 13:24
comments 349

A Fidesz-KDNP az elmúlt évtizedben egyetlen botrányát sem vallotta be vagy ismerte el, sőt: a hatalom és a médiabirodalma egyre sűrűbben keni rá az ellenzékre a saját (vagy a legalábbis elvileg ellenzéki pártokkal közös) sötét ügyeit.

Az MSZP üzletelt Pecinával (aki felvásárolta a NER-nek a fél magyar sajtót)

Legutóbb, amikor az MSZP követelni kezdte Orbán Viktortól, hogy árulja el, milyen szerepe van Heinz-Christian Strache-botrányában, amiben felbukkant Heinrich Pecina neve is, a Fidesz erről adott ki közleményt:

„A szocialisták üzleteltek Pecinával. A Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét.”

Pecina volt az, aki 2015-ben a médiahatóság és a GVH közbenjárásával az egyik legnagyobb magyar médiavállalat, a Mediaworks tulajdonosa lett, majd megvette a Népszabadság kisebb tulajdonrészét az MSZP pártalapítványától, bezáratta a lapot, és az egész médiacsomagot átadta Mészáros Lőrincnek, aki aztán továbbadta azt a jobboldali médiaalapítványnak. Most a témában még Bayer Zsolt is úgy érezte, hogy meg kell magyaráznia, mi köze a jobboldalnak Pecinához.

Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners (akkori) tulajdonosa a Vienna Capital Partners (akkoriban még) új hazai médiavállalatának, a Mediaworksnek a budapesti székhelyén tartott sajtótájékoztatón
photo_camera Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners (akkori) tulajdonosa a Vienna Capital Partners (akkoriban még) új hazai médiavállalatának, a Mediaworksnek a budapesti székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2014. október 1-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI

De arról már nem szólnak, hogy a hatalom Pecinán keresztül szerezte meg az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló megyei lapokat kiadó Russmediát is. Ezek Pecina alatt lettek fideszes kiadványok, majd szintén beolvadtak a KESMA-ba. Orbán sosem tagadta, hogy korábban találkozott Pecinával Bécsben, akit csalás és hűtlen kezelés miatt börtönre ítéltek a Hypo Bank körüli botrányok miatt.

Simicska egy oligarcha (akit Orbán tett milliárdossá)

Simicska Lajos 2014-ig a Fidesz legfőbb gazdasági embere volt, Orbán első számú szövetségese, gyakorlatilag a korszak Mészáros Lőrince, még a nevét sem lehetett kimondani a Fideszben, ő volt a NER legnagyobb tabuja. De aztán, amikor szakított Orbánnal, és a Jobbik környékén tűnt fel, hirtelen a Fidesz és a csatolt médiája is nagy erőkkel nekiment, és a Jobbik gazdájaként emlegette Simicska Lajost, akihez mintha soha semmi közük sem lett volna, pedig ők tettek dúsgazdaggá. A tavalyi Békemeneten a videoriportunkban fel is bukkant egy fideszes asszony, aki megfogalmazta azt a kérdést, amit a párt környékén évekig senki sem mert feszegetni.

link Forrás

Simicska végül elbukott, és majdnem mindenét elveszítette, de azért szabadlábon, sőt jólétben hagyták.

Karácsonynak parkolási botránya van (ami mögött a Fidesz és az MSZP áll)

Karácsony Gergely zuglói polgármester tartózkodott, amikor a Fidesz és az MSZP egy sötét parkolási cégbirodalmat bízott meg a zuglói parkolási ügyekkel. A botrány kirobbanása után a Fidesz úgy esett neki Karácsonynak, mintha ő lenne felelős az egészért, amikor ő legfeljebb félrenézett. Ráadásul Zuglóba került a férfi, aki Kocsis Máté idején Józsefvárosban intézményvezető volt, és a zuglói fideszes képviselők mind igennel szavaztak, Szijjártó pedig Kínába vitte bizniszelni Kupper Andrást. Sőt, miután Karácsony visszavette volna a parkolást a gyanús cégektől, a Fidesz és az MSZP együtt jegelte a javaslatát.

Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke beszél a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton 2019. május 5-én.
photo_camera Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke beszél a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton 2019. május 5-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Fidelitas nemrég sokkoló akcióval hívta fel a figyelmet a botrányára: fekete zsákot húztak a parkolóórákra, mert szerintük és a zuglói Fidesz szerint a Fidesz és a szocialisták által csont nélkül megszavazott zuglói parkolási rendszer pénzszivattyúként működik.

Az MSZP botrányt csinált az NVI-nél (mert nem bírt a Fidesz-közeli kopaszokkal, akiket odaküldtek)

2016. február 23-án nagydarab, kopasz, büntetett előéletű férfiak látványosan ellehetetlenítettek egy népszavazási kezdeményezést. A Fidesznek kedvező eredménnyel egy Fidesz-közeli, csendes vidéki asszony és a Kubatov Gáborhoz köthető, büntetett előéletű férfiak viccet csináltak a demokráciából. A Fidesz akkor azt mondta, nekik semmi közük nincsen a történtekhez, és:

„Immár sokadjára fordul elő, hogy a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni. Nyilvánvaló, hogy csak a botránykeltésben érdekeltek. Ezzel a szocialisták ma is csak a teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. A Fidesz elítéli a történteket és a szocialisták botránykeltését.”

Nyakó Istvánt az NVI épületében nagydarab, kopasz férfiak veszik körül, hogy ne adhassa le a népszavazási kezdeményezését 2016. február 23-án.
photo_camera Nyakó Istvánt az NVI épületében nagydarab, kopasz férfiak veszik körül, hogy ne adhassa le a népszavazási kezdeményezését 2016. február 23-án.

Balog Zoltán akkori emberierőforrás-miniszter azt mondta, felháborító, ami a választási irodánál történt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig már annak is örült, hogy valakinek azért sikerült benyújtani egy kérdést. Kósa Lajos nem volt hajlandó az ügyről beszélni.

Az ügyben a rendőrség bohózatba illő nyomozás után megszüntette az eljárást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.