Akiknek már összejött az ajánlás

reggel 4
2021 augusztus 24., 05:01

Jó reggelt! 25 fok, kellemes napsütés várható.

4 legfontosabb cikkünk most

HIVATALOS KAMPÁNYRAJT

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Hétfőn kezdődött meg az ajánlások gyűjtése az ellenzéki előválasztáson.

  • Az ajánlásgyűjtési szakasz két hétig, szeptember 6-ig tart.
  • Az ellenőrzésre két napot terveznek, így szeptember 8-ra kialakulhat a mezőny.
  • Az előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják, a tervek szerint online és személyesen is lehet majd szavazni.
  • Csak az a miniszterelnök-jelölt kerülhet fel a szavazólapra, aki összeszed legalább 20 ezer érvényes ajánlást. A képviselőjelöltek esetében 400 darab az alsó határ.

Volt, aki már hétfőn bejelentette, hogy össze is jött neki a kellő számú ajánlás. Köztük van Karácsony Gergely, valamint az ellenzéki mezőny két, talán legbotrányosabb indulója: a szombathelyi DK-s Czeglédy Csaba és a zuglói MSZP-s Tóth Csaba. Őket érezhetően hajtja a bizonyítási vágy, és szeretnének azonnal erőt mutatni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.