Civilek szívatása, pártok adóztatása és a sokmilliárdos pénzmúzeum

reggel 4
2022 május 30., 04:47

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, tökéletes egy újabb hétfő reggel mellé. Ezt a négy cikkünket külön is ajánljuk:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

A háború

Vlagyimir Putyin a győzelmi napi ünnepség után 2022. május 9-én Moszkvában
photo_camera Vlagyimir Putyin a győzelmi napi ünnepség után 2022. május 9-én Moszkvában Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Az orosz-ukrán háború aktuális történéseit ebben a folyamatosan frissülő cikkünkben lehet követni. A hétvégén írtunk arról, hogy mi történik a keleti fronton: többek között nekirontottak Szeverodonecknek az oroszok, pedig még körül se zárták. Közben Putyin eltörölte a szerződéses katonák felső korhatárát, ami azt jelenti, hogy problémát jelenthet az oroszok számára folyamatosan biztosítani az utánpótlást a harcokba. Vasárnap Macron és Scholz 80 percen át beszélt telefonon Putyinnal, és próbálták rávenni, hogy kezdjen közvetlen tárgyalásokba Zelenszkijjel, aki vasárnap amúgy Harkivban járt. Szintén a hétvége híre volt, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, az ukrán Kalush Orchestra 900 ezer dollárért adta el a dalversenyen nyert díját, hogy így gyűjtsenek pénzt drónokra.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.