A valóság torzképe és az ellenzék árnyéka

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2022 szeptember 19., 05:44

Jó reggelt, jobb időt!

A 444 hírleveleire itt lehet feliratkozni.

VÁLSÁGOK

photo_camera Álláskeresők várakoznak a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának Baross utcai kirendeltségében 2011. augusztus 1-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Két aggasztó gazdasági cikkel indítjuk a hetet. Csurgó Dénes arról írt, hogy Európa-szerte szenvednek a gazdák a megugró energiaárak miatt. Van, ahol azt mérlegelik, jobban megéri hagyni megrohadni az almát, mint leszedni. Magyarországon is drámai a helyzet, ami sok agrárvállalkozás létét fenyegeti.

Vég Márton pedig arra figyelmeztet, hogy olyan recesszió még nem volt, ami ne járt volna a munkanélküliség növekedésével. A legvalószínűbb, hogy üzembezárások miatt a könnyen betanítható munkát végzők veszítik el tömegesen az állásukat.

MINT AZ OKOS LÁNY

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.