Árvíz idején robbanó csipogók

reggel 4
szeptember 18., 06:29

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb cikkeivel, videóival. Például ezzel a néggyel:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Árvíz

Zajlott tovább az árvízi felkészülés az országban, miközben folyamatosan nőtt a folyók vízszintje. A keddi történéseket folyamatosan frissülő cikkben követtük nyomon, és lesz napi közvetítésünk szerdán is. És ott voltunk, amikor Magyar Péter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egymástól pár száz méterre épített gátat, meglátogattuk az elöntött Szigetcsúcs környékét, és helyszíni riportunkban a Dunától a Rábán át a Lajtáig néztük meg, mire számítanak azok, akik részt vesznek a védekezésben. Újpesti frontriportunkban pedig az árvíz kevesebbet emlegetett, másik arcát is megmutattuk.

Az élet itthon

Új igazolást jelentett be a „Szuverenitásvédelmi” Hatóság: új „kutatóintézetük” élére az ex-III/III-as Horváth Józsefet nevezték ki. A volt elhárító az utóbbi években minden mögött külföldi befolyásolást sejtett - a Pegasus-botrány szerinte nemzetközi tőkéscsoportok harca, az SZFE-tüntetés kormánygyengítő forgatókönypróba, a sok bombariadó külföldről vezérelt, összehangolt akció volt. De egy dolog fix volt: az oroszokkal nincs baj.

Az árvízhez is kapcsolódó hír volt, hogy Magyar Péter a súlyos vízhelyzetre hivatkozva utasította vissza, hogy Orbán Balázzsal vitázzon a köztévé műsorában, és azt üzente, hogy várja inkább Orbánt is a homokzsákoknál. A miniszterelnök politikai igazgatója e utóbbi felvetésre nem reagált, de arról írt, hogy Magyar „angolnákat meghazudtoló módon” igyekszik kibújni a vita alól. A köztévé közben új időpontot ajánlott, egyelőre hiába.

Kiderült még kedden, hogy egészségért és állatjólétért felelős biztosnak jelölték Várhelyi Olivért az Európai Bizottságban, de a magyar biztos igyekezett megtalálni ebben is a pozitívumot. És az EU-val kapcsolatos hír volt, hogy Brüsszel betiltaná a dohányzást a kocsmák teraszain is.

És hír volt még itthonról, hogy

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Kedd reggel jelent a cikkünk, melyben utánajártunk az elmúlt évek egyik legmeredekebb, de mégis szélsebesen terjedő szóbeszédének. Nem átlagos pletyka, amiről szó van: megnevezi a helyszínt, időpontot, elkövetőket, áldozatokat. Különböző verziókban terjed kiirthatatlanul a neten és a keleti országrészben. Az érintettek cáfolnak, és nem értik, mi történik körülöttük. Az igazság kiderítését viszont senki nem könnyíti meg, beleértve a hatóságokat is.

A világ

photo_camera Fotó: HOUSSAM SHBARO/Anadolu via AFP

Egészen elképesztő módon érte csapás a Hezbollah tagjait: a szervezet kommunikációs eszközeként használt csipogóból robbant fel több ezer. Többen meghaltak, rengeteg a sérült, a támadás mögött a Hezbollah Izraelt gyanítja, de egyelőre nem tudni, hogyan került robbanóanyag a rengeteg eszközbe.

Közben több orosz állami média közösségi oldalát is betiltotta a Meta, míg az orosz bíróság arra jutott, hogy kevés volt az öt év munkatábor, még szigorúbb büntetést kapott a moszkvai férfi, aki válaszolt egy tévéstáb öt kérdésére.

És hír volt még a világból, hogy

Kiemelt videóink