A Worn Stories (Ruhákba szőtt történeteink) című netflixes sorozat szembemegy minden átalakítóműsorral, miközben megmutatja, hogy a ruhák a divaton és a praktikumon túl sokkal többet is jelenthetnek.

Erzsébet angol királynő férjének búcsúszertartásán a járvány miatt csak harmincan vehettek részt. Harry herceg is visszatért Amerikából.

A IX. kerületi polgármester szerint a ferencvárosiaknak kell dönteni arról, hogy az önkormányzat eladja-e azt a területet, ahová a kormány a kínai egyetemet építtetné.

Az interjú első része után Káslet Miklós tanácsadója kérte a kormány által gründolt orvosi szervezetet, hogy "értékelje" Zacher nyilatkozatait a kormány válságkezeléséről és a kórházi állapotokról.

Matt Loughrey fogta magát és megszínezte, sőt mosolyokkal is ellátta a hírhedt Tuol Szleng börtön áldozatainak fekete-fehér, kísérteties fotóit, hogy „emberibbé tegye” őket. A leszármazottak és túlélők szerint viszont ezzel meggyalázta a meggyilkolt rabok méltóságát és meghamisította tragikus történelmüket.

Hadgyakorlatozni. Az Egyesült Államok a múlt héten még azt tervezte, hogy két hadihajót küld ide, de végül letettek erről.

Kezd eldurvulni a hónapok óta tartó vita a Dunai Vasmű tulajdonosai között, az orosz hátterű többségi tulajdonos szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos emberei előbb hamis papírokkal, most meg verőemberekkel próbáltak bejutni a gyár területére.

Koronavírus-számok Magyarországon 04.17.
Elhunytak + 217 Σ 24 979
Kórházban - 512 Σ 8 947
Fertőzöttek + 4 604 Σ 746 802
Tesztek + 30 662 Σ 5 096 421
Oltottak + 68 245 Σ 3 213 837

Egy férfi a március 15-i hosszú hétvégén lett rosszul, egy héttel később már kórházban feküdt koronavírus-fertőzéssel. Az intenzív osztályt elkerülte, de azóta is bent van. Elmondta a tapasztalatait.

Az új fertőzöttek száma még mindig igen magas, a második hullám csúcsát idézi. A kórházakra nehezedő nyomás enyhülése biztató tendencia.

Becslések szerint 1300 egyévesnél fiatalabb gyerek halhatott már meg koronavírus miatt az országban. A kevés teszt miatt sokszor csak későn veszik észre a tüneteket az orvosok.

A mai csatát már biztosan elvesztettük, a kérdés az pusztán csak az, hogy lesz-e még miből összerakni a holnapot. Mindeközben, mintha a miniszterelnök sem merne már beöltözni a kórházi viziteknél.

Tavaszi zöldek felhasználása hétvégi reggelikre

Az amerikai állam iskoláiban 28 éve tilos jógázni. Egy politikus eltörölné a tiltást, de a konzervatív csoportok nem győznek tiltakozni.

Ez a Reggel 4, a 444 napindító hírlevelének hétvégi különkiadása.

Misi egy fiatal transz férfi, aki egy vidéki iskolában tanít. A környezete tisztában van transz státuszával, és nincs, nem volt belőle komoly gondja. Vele beszélgettünk.

Itt a tavasz, itt a gombaszezon, és ha az embernek jó szeme és óriási szerencséje van, kucsmagombára lelhet az erdő szélén, ami még a tapasztalt gombakirályok számára sem egyszerű feladat. Nero római császár egyenesen rajongott az értékes és ízletes gombáért, Észak-Amerikában pedig szabályos őrületté fokozódott a kucsmagomba-vadászat.

Pendulum–blog

Épül a szép jövő

A kínai nagykövet Hongkong "szebb jövőjéről" szóló publicisztikája a mi szép jövőnket is előrevetíti: a kínai rezsim legvidámabb európai barakkja leszünk.

Ahogy egyre több a vakcina, felpörgött a vita a kötelező oltásról is. A nyájimmunitás mindenkinek az érdeke, a szakértők viszont óvatosak a kötelező oltással kapcsolatban: vannak, akik szerint ez akár visszafelé is elsülhet.

Balog Zoltán szerint különösen fontos a lelki támogatás, mert a járvány súlyos mentális problémákat okoz.

Felszámolják Navalnij politikai szervezetét

Szélsőséges szervezetnek nyilváníttatnák a Korrupcióellenes Alapítványt, így a pénzügyi donorokat felelősségre lehet vonni, a támogatókat pedig börtönbe zárni.

Az egyik újbudai iskola vezetője nem fogadja el indokként a járványhelyzetet és a fertőzési kockázatot, hanem nyomós személyes indokot kér.

Pontos időpont még nincs, egy időben nyitnak majd meg az éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is.

Követelik, hogy ne nyissanak hétfőn az óvodák és az iskolák.

Szeptemberben lesz az első forduló, októberben a második.

A jogkorlátozó nemzetbiztonsági törvényt bírálták volna. A Reuters szerint a magyarok arra hivatkoztak: az EU-nak így is túl sok vitája van Kínával.

A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Egyre nehezebb érdemi válaszokat kapni a kormányinfón, de az sem mindig stimmel, ami elhangzik.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni: biológiailag lehetetlen, hogy a vakcina hatására termelt antitestek a méhlepény kialakulásában szerepet játszó fehérjéket is támadják. Ha viszont valaki emiatt nem oltatja be magát, és teherbe esik, az a saját és születendő gyereke egészségét is veszélyezteti.