Ha van valami, ami példaértékű Orbán futballmániájában, az a foci iránti hűsége

futball
2018 július 22., 05:26
comments 185

„Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen”mesélte sok éve Orbán Viktorról a felesége. A miniszterelnök az évek során nagy utat tett meg, volt már liberális, konzervatív és populista is, de egyvalami sosem változott: megszállottan, adófizetői szemmel nézve szinte félelmetesen imádja a futballt. Nem is igazán egyes csapatokat – bár vannak kedvencei –, hanem magát a labdarúgást.

link Forrás

De felmerül a kérdés: egy ekkora szurkolónak mennyi öröme lehet ebben a sportban, éppen Magyarországon? Ahogy Nick Hornby a Focilázban szépen leírta, az egész nem csak játék és mese, sokszor évtizedekig tartó szenvedés válhat a szurkolásból, ha az ember kölyökkorban megszeretett csapata végül mindig kikap.

Hogy kiderüljön, mennyire tudja befújni a labdát a hálóba, megnéztük, az elmúlt öt évben hogyan alakultak azok a mérkőzések, amiken Orbán dokumentáltan, jellemzően vállaltan jelen volt. Persze a felsoroltaknál valószínűleg több meccsről lehet szó, de nem lehet minden miniszterelnök mellé rendőrt állítani, aki a háza mellé stadiont építettet a saját focicsapatának.

9 Győzelem

Orbán Viktor kezet fog (Balog Zoltán pedig megpróbál kezet fogni) Csányi Sándorral az Ausztria elleni mérkőzés egyik gólja után.
photo_camera Orbán Viktor kezet fog (Balog Zoltán pedig megpróbál kezet fogni) Csányi Sándorral az Ausztria elleni mérkőzés egyik gólja után.

9 Döntetlen

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án.
photo_camera Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Magyar Kupa döntőjén, ahol a felcsúti futballklub kikapott az Újpest FC-től 2018. május 23-án. Fotó: Botos Tamás/444

15 Vereség

Arra Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan sajnos nem válaszolt, hogy a miniszterelnök az izraeli látogatása alkalmával megtekintette-e a Ferencváros Maccabi Tel Aviv FC elleni vereségét, de ha igen, az arány még rosszabb lehet.

Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a Rosenborg győzelmével záruló DVSC-meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa a lelátón a Rosenborg győzelmével záruló DVSC-meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A tanulság: Orbán Viktor igen kitartó szurkoló, mert az épp aktuális favoritja csak az esetek 27 százalékában szokott nyerni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.