Viva la vita!

reggel 4
május 31., 00:10

Üdv! Ismét napot indítunk az egyik – de nem az egyetlen – hírlevelünkkel, aminek a középpontjában a Magyarországon 18 éve nem látott választási vita áll.

VÁLASZTÁS

Csütörtök este az EP-listavezetők vitáztak (itt közvetítettük), péntek este a főpolgármester-jelöltek fognak élőben, igaz, utóbbin nem lesz ott Szentkirályi. A vitáknak végre van kis tétjük, mindkét helyen szerepel olyan, aki most méretteti meg magát először, de máris 20 százalék körüli támogatottsága van.

Magyar Péter rendőrt hívott a tüntetésén megjelent DK-sokra, zavarta, hogy zászlókat lengetnek a beszéde közben.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ráeresztették a CÖF-CÖKA plakáttankját a budapesti utcákra, és sikerült egy orosz T-72-es tankot rakni az ellenzéket háborúpártizó plakáttankra.

  • Szivárványszínben pompázó lapokkal mehetünk be a szavazófülkébe június 9-én.
  • 800 venezuelai menekült szerepel az I. kerület választói jegyzékében, mind egy 77 férőhelyes idősek otthonába vannak bejelentve.
  • Az AfD vezetője Magyarországra jön Toroczkaival tárgyalni.
  • És volt választási Tyúkól is.

BELFÖLD

Hiába mondja Szijjártó Péter és Orbán Viktor, hogy a hackertámadásokat nem rakjuk ki az ablakba, a kimaradás az információmegosztásból a magyar kibervédelmet gyengíti. Frész Ferencnek, a kibervédelmi központ korábbi vezetőjének a segítségével mutattuk be, hogy miért.

Az EU-ban csak Szijjártó nem szavazta meg az orosz és belarusz termékekre kivetett büntetővámokat. A Kreml szóvivője szerint példátlan, ahogy Orbánt nyomás alá helyezték az EU vezetői.

photo_camera Fotó: Celestino Arce/NurPhoto via AFP

A választás után radikálisabb lépésekre is elszánhatja magát Orbán és környezete, ha úgy látja, ez kell a hatalom megtartásához – mondta Balázs Zoltán politológus, aki szerint mindenhol újratervezés jön, a baloldalon pedig a túléléshez egy új politikai képződményre van szükség.

  • Orbán: Putyinnál is veszélyesebb az EU ideológiai vezetése.
  • Gyurcsány: Háborúpárti az édesanyátok térde kalácsa!
  • Már a Mi Hazánk is Sulyok Tamás lemondását követeli.
  • Bayer Zsolt gúnyt űz a bíróság jogerős ítéletéből, és bélyeg méretű, trollkodó bocsánatkérést tett közzé.

GAZDASÁG

Mészáros Lőrinc kukoricafeldolgozóját megmenthette az állam a Gyármentő Programmal: brutálisan veszteséges az egész tevékenység, ehhez képest a tavalyi profit csak egy apró sebtapasz. (A 2Rule tovább szárnyal.)

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa beszédet mond a bicskei polgármesteri hivatal udvarán tartott autóátadáson 2024. május 28-án.
photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A jegybank szerdán levélben figyelmeztette az OTP-t, hogy az orosz piacon legyen elővigyázatos, készüljön kockázatokra: van, aki szerint az MNB-elnök Matolcsy ezzel már a jövőjét építi, mások szerint csak a kötelezőt tudták le.

Óriási, 31 milliárdos osztalékot vett ki a családi cégből Schmidt Mária, Ungár Péter és Anna, az ellenzéki politikusnak 5,2 milliárd juthatott.

  • A fideszes polgármester boltjából vásárol a decsi önkormányzat konyhája 3 éve, versenyeztetés nélkül.
  • Ezrek tiltakoznak, mert a Madárhegyen 270 lakásos társasház épülne a zöldterület helyére.
  • Gyászos rekordot hozott az április a születésszámban.

KÜLFÖLD

Donald Trumpot 34 pontban bűnösnek találta a New York-i bíróság esküdtszéke a Stormy Daniels-ügyben: ez volt az a történet, amikor fizetett egy nőnek, hogy a kampányban titkolja el korábbi viszonyukat, majd a hallgatási pénzt hamisan papírozták le.

Donald Trump
photo_camera Fotó: Steven Hirsch/Getty Images via AFP

Elárasztotta az Instagramot a palesztin menekülttáborról készült AI-kép, és a sikere súlyos kérdéseket vet fel az internet jövőjéről: az „All Eyes on Rafah” feliratot formázó sátrakat ábrázoló képet pár nap alatt közel 50 millióan osztották meg, annak ellenére vagy épp azért, hogy nyilvánvalóan algoritmus hozta létre.

Rémálommá vált az utazás, új-zélandi katonai géppel evakuálták az Új-Kaledónián rekedt két magyart: Krajcsovszki Mónika tanulmányi-, Tóth Viktória munkaúton volt a francia fennhatóságú Új-Kaledóniában, amikor zavargások törtek ki egy párizsi alkotmánymódosítás miatt, és eredetileg május 18-án kellett volna hazaindulniuk, de csak most kedden érkeztek meg Budapestre.

SPORT

„Ön elítélné a klubot, ha például az orosz Gazprommal kötne szponzori megállapodást?” – a Fradi bérleteseit kérdezték, de a Shell és a Huawei megítélésre is kíváncsiak voltak.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (j) ünnepel az NB I. 29. fordulójában játszott FTC-Kisvárda meccs után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert az FTC matematikailag megnyerte a bajnokságot.
photo_camera Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (j) ünnepel az NB I. 29. fordulójában játszott FTC-Kisvárda meccs után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert az FTC matematikailag megnyerte a bajnokságot. Fotó: Hegedüs Róbert/MTI/MTVA

42 góllal kellett nyerniük a kerekegyházi U14-es focistáknak, annyival nyertek: 43-1 lett, a győztes edző attól félt, hogy levonul az ellenfél, az aranyérmet bukó kunszentmiklósiak szerint a jegyzőkönyvek nem mindig stimmelnek.

Kiemelt videóink