Nélküled még a mennyország is CSÁD

reggel 4
szeptember 11., 00:13

Jó reggelt! Szeptember 11. van, az évből még 111 nap van hátra, 53 éve halt meg Nyikita Hruscsov, 23 éve dőlt le a két torony. Minjárt jön a 444 napindító hírlevele, de előtte közszolgálat:

Csatlakozz a Körhöz egy latte avokádó áráért, azaz 1000 Ft-ért, és érd el a tartalmainkat korlátlanul!

A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

BELFÖLD

Orbán Viktor talán tudja, miért kell Csádba mennie 200 magyar katonának, de rajta kívül nem sokan: Budapestre jött a csádi elnök, aláírtak pár megállapodást, nyilatkoztak közös vonásokról és migrációs nyomásról, de hogy a példátlan katonai missziónak mi a veleje, a célja vagy az értelme, arról továbbra sem lehet tudni semmit. A miniszterelnök egyébként egy újabb kötcsei videót osztott meg, ami szerint a Fidesz az embereknek csak egy dolgot ígért: hogy itt lesznek.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mahamat Idriss Déby Itno csádi elnököt a Szent György téren 2024. szeptember 9-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Mahamat Idriss Déby Itno csádi elnököt a Szent György téren 2024. szeptember 9-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Magyar Péter bejelentette, hogy a Tisza Párt nem szavazza meg a korábbi főpolgármester-helyetteseket, egyetlen párttal sem kötnek koalíciót, a budapesti cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban sem vesznek részt.

Papok a szarzivatarban címmel reagált a Bese-ügyre Bayer Zsolt, a kormánypárti influencer azt üzente a Fideszben lévő melegeknek: „Ne legyenek illúzióitok!”

Novák Katalin először szerepelt nyilvánosan, mióta belebukott a kegyelmi ügybe: Dél-Koreában bukkant fel, mint Magyarország volt elnöke, aki „legyőzte az alacsony születésszámot”.

GAZDASÁG

A nemzetgazdasági miniszter elégedetlen azzal, ahogy a lakosság (nem) fogyaszt, nem jön be neki a középosztály és az alacsonyabb jövedelműek viselkedése. Utánajártunk, hol hogyan költekeznek az emberek az idén.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Bár a Belügyminisztérium szerint „jelentős fennakadás nélkül” futhattunk neki a 2024/25-ös tanévnek, az élményeiket és észrevételeiket a 444-nek megíró tanárok és diákok bonyolultabbnak látják az összképet.

HÁBORÚ

A háború eddigi legsúlyosabb támadását intézte az ukrán haderő az orosz főváros ellen.

photo_camera Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP
  • Irán tagadja, hogy ballisztikus rakétákat szállított volna Oroszországnak.
  • Humanitárius övezetet bombázott Izrael, legalább 40 ember meghalt.

KÜLFÖLD

A feje tetejére állítja a világ autóiparát Kína, Európa nem találja az ellenszert: beérni látszik a kínai politika, miszerint pénzt öntenek a saját gyártású EV-kbe, kiszorítva a nagy európai és amerikai gyárakat, Európa közben saját magának okoz szenvedést az erőltetett átállással, a rossz struktúrákkal és a bürokráciával.

Már hat éve áll, de csak most nyitják meg az emberek előtt Európa legmagasabb épületét: a Gazprom szentpétervári székháza, a Lahta Központ 462 méter magas, a megépítését rengetegen kritizálták, de az orosz óriáscég további tornyokat tervez a környékre.

A kivilágított Lahta Központ
photo_camera A kivilágított Lahta Központ Fotó: VALYA EGORSHIN/NurPhoto via AFP

KULTÚRA

Schiffer András szerint azt mondták neki, Hont és Ceglédi „nem teszi be többé a lábát” az ÖT-be, aztán valahogy mégis fordítva sikerült.

Konok Péter, Schiffer András, Vogyerák Anikó, Ceglédi Zoltán és Hont András az ATV ÖT című műsorában.
photo_camera Konok Péter, Schiffer András, Vogyerák Anikó, Ceglédi Zoltán és Hont András az ATV ÖT című műsorában. Fotó: ATV Magyarország/Youtube
Kiemelt videóink