Azt hiszed, Orbán ajándékba kapott magánrepülőzése a korrupció, te szerencsétlen? Akkor ezt figyeld!

botrány
2018 október 04., 08:57
comments 319

Miközben Orbán Viktor megtakarítása hivatalosan csak 993 ezer forint, a Fidesz szerint teljesen természetes, hogy a miniszterelnök állami milliárdokból az ország egyik leggazdagabb emberévé tett vállalkozótól drága magánrepülő-utakat fogad el, hogy a hobbijának hódolva klubcsapatok focimeccsére járjon külföldre szurkolóként. Ahogy az is rendben van, hogy a miniszterelnök állami közpénzekből gazdagodó lánya 12 millió forintos karórát hord, hiszen komoly ember nem hord olcsó órát.

Orbán Viktor tavaly júliusban egy müncheni járaton. (A miniszterelnök a kép jobb oldalán látható egyszerű fekete nadrágban és fehér pólóban.)
photo_camera Orbán Viktor tavaly júliusban egy müncheni járaton. (A miniszterelnök a kép jobb oldalán látható egyszerű fekete nadrágban és fehér pólóban.) Fotó: olvasónk

De mielőtt bárki felháborodna, hogy az ilyen „dolce vita” etikátlan lenne, netán felveti a korrupció gyanúját, mindenki álljon meg egy pillanatra, és gondoljon vissza az elmúlt 8 év és az elmúlt 8 év gyémántellenzéki, kaviárbaloldali, luxusszocialista, pezsgőbolsevik, Jaguar-szociáldemokrata, bankárkommunista, brókerzöldpárti, nyakékliberális és mágnásmomentumos rongyrázásaira. Megdöbbentő összegek, brutális utazások, méregdrága pólóingek – íme a korrupciókoalíció legsötétebb ügyletei!

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence

Terülj-terülj asztalkám a „munkásosztály képviselőinek”

Két szó: söjtöri lakoma. Nyilván nem kell senkinek sem ecsetelni, mi történt, álmunkból felkeltve is emlékezhetünk minden idők legdurvább közpénz-elherdálására, a gasztrotrianonra: a Medgyessy-kormány 2003. október 18-án, a Zala megyei Söjtörön Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából kihelyezett kormányülést tartott, amin a kormánytagok és a meghívottak, kb. 100 fő összesen 734 ezer forintért hozatott ebédet a budapesti Mágnáskert étteremből, és az 1 napos program 2,4 millió forintba került. A menüt el sem mondom, még túl friss a seb…

Szegedi Csanád bezzeg megoldotta a méregdrága Brüsszelben is! Nem csoda, hogy kilépett a balliberális Jobbikból...
photo_camera Szegedi Csanád bezzeg megoldotta a méregdrága Brüsszelben is! Nem csoda, hogy kilépett a balliberális Jobbikból...

Amikor pedig 2005-ben Gyurcsány Ferenc egy üzleti reggelin vett részt, Szijjártó Péter fideszes képviselő a Kempinski bejárata előtt egy műanyag asztalnál ülve falatozva azt mondta a Blikknek: „Az emlékezetes söjtöri lakoma meg nem valósított menüjét eszem. Virslit, tormát és barna kenyeret.” Szijjártó akkor azt mondta, a miniszterelnök a fizetős reggelivel ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy „nulla a szociális érzéke”, hiszen „a 35 ezer forintos reggeli sok családban több, mint az egy főre jutó havi jövedelem”. (Jellemző, hogy a bacchanáliát tartó szocialisták megpróbáltak azzal is visszavágni 10 évvel később egy kukából került elő az akkor már külügyminiszter Szijjártó több 100 ezer forintos zakója – csakhogy ez ma már a kedvező gazdasági adatoknak köszönhetően bőven belefér.)

Ne Orbán repülőjét, hanem a páva Botka László kezét nézzék!

Ejha, nem két fillér lehetett az a karikagyűrű!
photo_camera Ejha, nem két fillér lehetett az a karikagyűrű! Fotó: Kovács Tamás/MTI

Emlékezetes a tavalyi év legnagyobb magyar korrupciós botránya is: a szegedi, csak nevében szocialista polgármesterről a Miniszterelnökhöz Lojális Lapok (MLL) írták meg, hogy méregdrága luxuséttermekben ebédel, milliós luxusrolexet hord, Maldív-szigeteken luxusdőzsöl, luxusvagyonát be sem vallja rendesen, sőt rendőrt hív riporterekre, ha a fentiekről kérdezősködni akadna kedvük. Hollik István KDNP-s képviselő fel is szólította, hogy a szegediek kedvéért válaszoljon, honnan van pénze a luxusebédre, luxusutazásra, luxusterepjáróra, luxuskarórára és luxusluxusra. (Szép is lenne, ha mondjuk egy fideszes tenné be a lábát egy drága étterembe!) Nem csoda, hogy Botka visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől.

Máig nem hagy nyugodni: Juhász Péter miből vett pólót, és hogy jutott le a Balatonra?

A közpénzekre leselkedő egyik legnagyobb veszélyről, Juhász Péterről az MLL megírta, hogy a francia Riviérán vendégeskedett egyik támogatójánál, sőt Horvátországban és a Balatonon is nyaralt, ráadásul két autót is használ. A Fidelitas elnöke még amiatt is teljes joggal kiborult, hogy „az Együtt politikusa több tízezres divatmárkákban motorcsónakozik”.

Tommy Hilfiger póló és Ray-Ban napszemüveg! NEM FELEJTÜNK!
photo_camera Tommy Hilfiger póló és Ray-Ban napszemüveg! NEM FELEJTÜNK! Forrás: Fidelitas

Frissítés: lapzárta után érkezett a botrányos hír, hogy Vona Gábor máig nem kért bocsánatot a választóitól, amiért Boss ingpólóban Aperol Spritz kinézetű koktélt ivott.

A miniszterelnök magánrepülőgépes utazása < a zöldpárt elnökének repülésórái egy bérelt kisrepülőgépen

És ha már repülés: nem az a kérdés, hogy a miniszterelnök miért repked focimeccsekre magángéppel, hanem hogy – a nem mellesleg rövidnadrágban, ízléstelenül orgonáló – Hadházy Ákos földmutyibáró miből vesz repülésórákat egy kisrepülővel? Ha bíróságon lennénk, most azt mondanám: „Az ítélet: hazaárulás!”

Íme a hatalmas, méregdrága repülőgép, amibe az állatorvosként praktizáló Hadházy Ákos valahogy rendszeresen be tudta magát fizetni...
photo_camera Íme a hatalmas, méregdrága repülőgép, amibe az állatorvosként praktizáló Hadházy Ákos valahogy rendszeresen be tudta magát fizetni… Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Egy ellenzéki politikus Oxfordban tanult

A momentumos Hajnal Miklós Oxfordban tanult (nem úgy, mint Orbán Viktor), és az MLL szerint ki tudta fizetni a több millió forintos tandíjat is. Erre ma egy magyar fiatal nem lehet képes (természetesen Orbán Ráhelt kivéve).

Sokkoló: Szél Bernadettnek háza van!

Az MLL februárban írta meg, hogy az LMP egykori társelnökének két darab, 1000 m2-esnél is nagyobb, méregdrága ingatlanja van Budakeszin és Pátyon. Érdekes: a miniszterelnöknek nincsenek több ezer m2-es telkei. Ennyi!

Egy több ezer négyzetméteres telek, ami hangsúlyozottan nem Orbán Viktoré
photo_camera Egy több ezer m2-es telek, ami hangsúlyozottan nem Orbán Viktoré Forrás: Google Maps

Egy ország volt végveszélyben, de még épp időben lebuktak a szabadrablást vezető „liberálisok”

Miután a kormány elindította az ország máig egyik legfontosabb küzdelmének első hadjáratát a civilszervezetek ellen, és nekiment a Norvég Alapnak (ami sajnos túl ügyesen áskálódott, így a – jó értelemben vett – állampárt nem talált rajta fogást), az akkor még nem csak nevében Magyar Nemzet leplezte le az addigi legsúlyosabb ultraluxusdőzst: a Liberális Fiatalok Egyesülete képes volt 2109 forintot elszórni egy Kozel sörre (299 forint), két doboz Philip Morris cigarettára (1740 forint) és egy cigarettapapírra (70 forint)!

https://coub.com/view/12xvwx
photo_camera https://coub.com/view/12xvwx

Megúszták annyival, hogy az önköltség volt, de valószínűleg egy egész alvilág tárult volna az ügyészség elé, ha a Polt Péter vezette szervezet nem lenne még mindig túlságosan is balliberális.

A tanulság: a kormány „szakított a baloldali kormányok elfogadhatatlan gyakorlatával”

Az vesse a néha lazító Orbán családra az első követ, aki közalkalmazottként még nem utazott külföldi focimeccsre magángépen vagy ment esküvőre helikopterrel, illetve háztartásbeliként nem szállt még ki 12 milliós karórával a BMW X3-asából! És mielőtt megint beindulna a szokásos mészároslőrincezés, idézzük fel Bencsik András szavait: „Én mindig álmodoztam arról, hogy gazdag szeretnék lenni, de nem értek a pénzhez. Az egy másik tehetség. Ő ért hozzá, ő a maga erejéből lett milliárdos.”

Mészáros Lőrinc felpattan egy jachtra
photo_camera Mészáros Lőrinc felpattan egy jachtra

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.