„A televízió és a valóság közötti különbség elvékonyodott”

reggel 4
2022 október 10., 05:43

Jó reggelt, ez itt a reggeli hírlevelünk, ezúttal a hétvége gazdag termésével.

4 fontos cikk:

Robbantás után, robbantás előtt

A kercsi híd 2022. október 8-án, a robbanás után.
photo_camera A kercsi híd 2022. október 8-án, a robbanás után. Fotó: VERA KATKOVA/Anadolu Agency via AFP

Durván indult a hétvége, a kercsi hídról készült látványos felvételekkel. De az Oroszországot és a megszállt Krímet összekötő híd felrobbantásának stratégiai és szimbolikus jelentősége is van. Szombat estére is csak részlegesen indult újra a forgalom, Putyin másnap már terrorizmusról beszélt, a búvárok vizsgálódnak. (Ha valaki igazán mélyen szeretné átérezni, mennyire fájhat ez most Putyinnak, az olvassa el az orosz diktátor Mészáros Lőrincéről szóló ötéves cikket.)

Az atomháború lehetőségeit sok szempontból mérlegelő pénteki podcastunk segít eligazodni a nyilatkozatháborúban, ami persze azóta sem szünetel. Az Egyesült Államok szerint semmi nem utal arra, hogy Oroszország nukleáris fegyverek bevetésére készülne, míg Zelenszkij ukrán elnök szerint az oroszok is tudják, hogy az atomfegyverek bevetése után „nincs visszaút”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.