Megfejlesztett magyar álom

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2022 november 07., 06:26

Jó reggelt! Jövünk a hétvége anyagaival és néhány friss hírrel.

4 fontos cikk:

Erre és egyéb hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

A béke segge alatt

Volodimir Zelenszkij és egy lelőtt orosz drón
photo_camera Volodimir Zelenszkij és egy lelőtt orosz drón Fotó: president.gov.ua

Sajtóértesülések szerint az USA azt szeretné, ha Zelenszkij legalább retorikailag nyitottnak mutatkozna a tárgyalásra, bár ők is tudják, hogy erre egyelőre semmi esély, és az oroszok sem akarják. Ahogy Rácz András megírta múlt héten szép részletesen: az azonnali béke nem hozná el az ukránok szenvedésének végét, csak az orosz pozíciókat segítene stabilizálni. Rá is fér Moszkvára a segítség: tankönyv szerint harcolnak, csakhogy a tankönyvük nem erre a háborúra vonatkozik.

A fentiekből következően természetesen az azonnali béketárgyalások leghangosabb európai szószólója a magyar kormány, amelynek arra a putyini célozgatásra is reagálnia kellett, hogy területeket akarna kiszakítani Ukrajnából. Kövér László hozta a szintet: szerinte nem Putyin, hanem Európa használja fegyverként a gázt.

Mutatok három hírt, a pontok összekötését egyelőre az olvasókra bíznám:

  • Irán beismerte, hogy drónokat adott el Oroszországnak
  • Oroszország segítségét kéri Irán az atomprogramja megerősítéséhez
  • Szijjártó Péter újabb vörös vonalra bukkant, úgy hívják, hogy nukleáris szankció

Közben Ukrajnában: hárommillió embert evakuálhatnak Kijevből, ha végleg elmegy az áram, a legrosszabbra is felkészülnek. Herszonban már elment az áram és a víz.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.