Elégedett farokcsóválás a brüsszeli póráz végén

reggel 4
2022 december 14., 06:50
comments 2

Jó reggelt! Tegnap hajnalban -15 fokot mértek Gagybátorban, Loszaílban ugyanekkor plusz 15-öt. Ez 30 fok különbség, míg az utóbbiban rendezett focimeccsen 3-0-ás különbség volt. Véletlen??!?

4 fontos cikk:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Rohadt Brüsszel pénzt ad

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A brüsszeli alku másnapján Navracsics és Gulyás miniszterek tartottak kormányinfót. Itt elhangzott az is, hogy a pedagógusok 20 százalékos béremelése akár már januártól megvalósulhat.

De ami a lényeget illeti: ki nyert a hétfő éjjeli alkuval? A magyar kormány adta fel az elveit, vagy a többi tagállam meghunyászkodva a budapesti zsarolástól pénzhalmot tett Orbán Viktor lábai elé? A szálak bonyolultak, de kibogozhatók Magyari Péter alapos cikkének segítségével.

  • Karácsony örül az EU és a kormány megállapodásának
  • Navracsics szerint a korrupció elleni harc akkora „kultúraváltást jelent”, hogy nem elég rá egy nemzedéknyi idő

Infláció mindenhol

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Erősödött a forint a brüsszeli alku hírére, a 410-es eurónak lehetett örülni. Orbán Viktor 15 százalékos nyugdíjemelést jelentett be, tegyük hozzá: 44 százalékos élelmiszer-infláció idején. Nagyon kevés nyugdíjas jár igazán jól ezzel. Érdemes felidézni a diadalmas bejelentések árnyékában korábbi cikkünket arról, miért tragikusan elcseszett a nyugdíjrendszer, és mit jelent valójában egy ilyen emelés.

Este kiderült, hogy még sokáig marad az élelmiszerárstop. (Hogy is mondta Matolcsy György? „Az ársapkák 3-4 százalékos inflációs többletet okoznak, azonnal ki kell vezetni ezeket.”)

Árstop a webshopban

444 webshop karácsony
photo_camera 444 webshop karácsony

A mai nap éppen megfelelő arra, hogy emlékeztessem a drága olvasót: most érdemes bevásárolni nálunk. Karácsonyi akció van majdnem mindenre, amit árulunk: az előfizetés konkrétan feleannyi, mint szokott lenni. A nyomtatott kiadványaink nagy része pedig 30 százalékos kedvezménnyel rendelhető.

Észrevették, hogy kábé egy hónap alatt megjelent négy könyvünk? Jó, az én egyházi tárgyú Makróm inkább magazin, de a Szily állatkodása, Bede és tsai Hogyan kell élni? 444 jó hely Budapesten című kalauza, illetve a még náluk is kicsit híresebb, Nobel-díjas szerzőnk diktátorelhárító tanácsai rendes (és csinos) könyvek. De akciós ezen kívül gyakorlatilag minden korábbi kiadványunk is, ami még beszerezhető. Úgyhogy irány a bolt!

Parádés alakítások

A nyilvánosság rezignáltan vette tudomásul, hogy a magyar demokrácia nevű scripted trash realityből két játékos nyereménnyel távozhatott: Volner János, a Huxit Párt elnöke és Bencsik János, a Polgári Válasz nevű formáció egykori elnöke a Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium szolgálatába állnak. A két politikai kalandor nyílt megjutalmazása üzenet a magyar embereknek és a nagyvilágnak is - írja Ács Dániel.

Tanártánc

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Nagyszabású találkozót szervez a tanároknak a Belügyminisztérium, a kormány pedig elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett. Majd meglátjuk, ez mit jelent.

Jelzésértékű, hogy Magyarországon nincs tanár a Telekom karácsonyi reklámjában. Kövér László megbüntette az LMP frakcióját, amiért beengedték a Parlamentbe a Tanítanék Mozgalom aktivistáit

Business as usual

A református Orbán Viktor katolikus misével kezdte a napot, ahová a stábjával és kamerákkal érkezett, de újságírói kérdésekre nem válaszolt, mert ez magánprogram. Aztán bejelentette az inflációnál alacsonyabb mértékű nyugdíjemelést, és mint aki jól végezte dolgát, elment Katarba focimeccset nézni. Az etnikai homogenitást védelmező miniszterelnök katari újságíróknak már szívesen nyilatkozott, és hangsúlyozta: szereti, amikor kultúrák találkoznak. Továbbá nagyra értékelte a korrupció szimbólumává vált katari focivébé szervezését.

Hernádi Zsolt a gyerekeit és a Szivek családot is bevonta az esztergomi szállodabizniszébe. Áder János találkozott Győzikével a CÖF Szellemi Honvédő díjátadóján. Kárász Róbert tényleg az állami médiához igazol, Rogán Cecília pedig a kormánymédiában babatornázott.

Doku

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az első norvég nézők reakciója egészen váratlan volt, amikor megtudták, Magyarországon mennyi mindent kell egyedül csinálnia egy anyának, aki a sérült gyerekét neveli. Kollégánk, Fődi Kitti mesélte el a bemutató után, hogyan készült a dokumentumfilmje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.