Hivatalos lett Orbán évértékelőjére az Index új tulajdonosa is, butaságnak tartja, amit a főszerkesztője a Mészáros-pénzekről mondott

Média
2023 február 19., 08:17

Tavaly márciusban mutatta be a Direkt36 azt a hangfelvételt, amin a kormánybarátabbá tett Index főszerkesztője, Fekete-Szalóky Zoltán azt mondja: „Egyetlen egy ember volt Magyarországon az elmúlt hét hónapban, aki az Indexbe pénzt tudott adni, vagy pénzt adott: azt Mészáros Lőrincnek hívják. Nem ő a tulajdonos, nem ő az izé, de ha mi minden alkalommal belemászunk Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába, akkor nem lesz, aki pénzt ad bele. Ennyi volt a történet.” Ezzel magyarázta, miért kell belenyúlnia egyes cikkekbe. A felvétel miatt az Index.hu Zrt. feljelentést tett.

A feljelentésen kívül az új Index tulajdonosai eddig nem adtak magyarázatot a kijelentésre, azonban Orbán Viktor szombati évértékelőjén felbukkant Vaszily Miklós, a lap tulajsonosa is.

link Forrás

Vaszily Miklós nem tagadta a hangfelvétel valódiságát, de szerinte a főszerkesztőnek „erről semmi fogalma nincs, és egy óriási butaság volt”. Azt viszont tagadta, hogy Mészáros Lőrinctől érkeztek volna pénzek, miután 2020 nyarán az eredeti szerkesztőség egy emberként hagyta ott a NER felé sodródó lapot. Pedig máskor épp Vaszily Miklós működött közre abban, hogy Mészáros pénzéből elindulhasson a Pesti TV. Tavaly áprilisban pedig Mészáros bankjának, az MKB-nek a felügyelőbizottságába is beült. Ez a bank adott 4,1 milliárd forint hitelt a francia szélsőjobb elnökjelöltjének, Marine Le Pennek a kampányára.

Keményen megdolgozott azért, hogy ott lehessen

Vaszily sokat dolgozott, azon hogy felerősödjenek a kormánypárti hangok a magyar nyilvánosságban, mire meghívták a miniszterelnök évértékelőjére: