Szépségek és szörnyetegek

reggel 4
2023 június 13., 04:42

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb cikkeivel. Például ezzel a néggyel:

Sokféle hírlevelünk van, itt lehet köztük válogatni, illetve feliratkozni.

Az élet itthon

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Hétfőn Semjén Zsolt levélben kérte Kövér Lászlót, hogy hívjon össze péntekre rendkívüli ülést többek között a státusztörvényről, válaszként pedig tüntetést jelentettek be a tanárok és diákok mozgalmai.

Kiderült emellett az is, hogy a kormány napi 10 ezer példányt rendel meg a Nemzeti Sportból, hogy így tartsák életben a szebb napokat látott, Orbán-közeli kézbe átjátszott lapot, valamint hogy a börtönbüntetését töltő Kocsis István kormányzati megbeszéléseken vett részt tavaly. Hír volt, hogy „áthidalhatatlan véleménykülönbségek” miatt lemondott a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, az országos kórház-főigazgató pedig gyakorlatilag elszaladt a sajtó orvoshiányra vonatkozó kérdései elől.

Írtunk arról is, hogy az önkormányzat kitiltotta a motorosokat a legendás visegrádi Panoráma útról, mert állítólag hangosan versenyeznek a szerpentinen, és érintőlegesen kapcsolódó hír volt, hogy a helyi horgászegyesület megtiltaná a fürdőzést a gyékényesi tóban.

Hír volt még itthonról, hogy

A háború

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Zajlik tovább az ukrán ellentámadás, egyelőre pár felszabadított faluval, de mint írtuk is, az áttörésre akár heteket is kellhet még várni. Amerikai riportok nyomán bemutattuk azt is, hogy akarják ellenőrizni és befolyásolni az ukrán hatóságok a szövetséges nyugati országok tudósítóit és riportereit, és beszámoltunk arról is, hogy az ukrán kormány szerint az oroszok felrobbantottak még egy gátat.

Berlusconi

photo_camera Fotó: ALEXEI DRUZHININ/AFP

Meghalt Silvio Berlusconi, a sokszoros olasz miniszterelnöktől Orbán is búcsúzott, Putyin pedig igaz barátjaként méltatta, ami nem meglepő: az orosz diktátor és az olasz politikus kapcsolata ismerten szoros volt. Voltak persze, akiket nem rázott meg a halálhír: John Cleese például arról posztolt, hogy végre valami jó hír.

Azzal, hogy Berlusconi alakja mennyire fontos volt Orbán számára, hosszabban foglalkozott Rényi Pál Dániel a Győzelmi kényszer című könyvében, és az olasz politikusról szóló részek most a 444-en is olvashatóak.

Szépség és versengés

photo_camera Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Vasárnap este rendezték meg a Magyarország Szépe döntőjét, amit egy 23 éves versenyző, a miskolci Hacsi Boglárka nyert. Rogán Cecília és Sarka Kata szépségversenye - amit közös cégük jegyez - nemzeti ügy: ahogy 2014 óta minden évben, idén is a közszolgálati tévé közvetítette. De egyáltalán, miért vannak még ilyen versenyek, és kik járnak jól azzal, hogy vannak?

A világ

photo_camera Fotó: US Department of Justice

"Trumpnak annyi" - értékelte az Egyesült Államok volt elnöke ellen pénteken beterjesztett vádiratot William Barr, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere, aki szerint ha a vádak valóban megállnak, a volt elnök politikai karrierjének befellegzett.

A volt elnök nemzetközi ámokfutásához kapcsolódó hír volt, hogy az USA jelezte, visszatérnének a UNESCO-ba, miután Trump hat éve kiléptette az országot a szervezetből.

Hírek voltak még a világból, hogy