Hello luciferisták, illuminátusok, jakobinusok, bolsevikok és globalisták!

reggel 4
2023 szeptember 03., 22:12

Jó reggelt kívánok ennek a száraznak és naposnak ígérkező hétnek az elején! Ez itt az első őszi hétfői reggeli hírlevél (ez meg az összes, amire csak fel lehet iratkozni), benne a hétvége fontosabb cikkeivel.

BELFÖLD

Segítettünk azoknak a falakat festő szülőknek, akik esetleg az utolsó pillanatban keresnek Orbán-idézeteket a tantermekbe: Csepel szép példát mutatott, de ne maradjon le egy iskola sem a miniszterelnöki tanítások falra festésében! (Novák Katalin egyébként arról beszélt, hogy fejlődnek az iskolák.)

Fideszes országgyűlési képviselők méltatták Horthy Miklóst: az Orbán-kormány volt tagjai koszorúztak, Lázár János pedig éppen ekkor adott át egy, a Horthy-kat is megemlítő kiállítást a kenderesi vasútállomáson, ahová átmentek a megemlékezők. Horthy, mohácsi vész, tatárjárás – a Fidesznek egyikről sincs testületi álláspontja: a kormányzó 1993-as újratemetésén Orbán ezekkel a szavakkal hárította el, hogy véleményt mondjon Horthy Miklósról, és ez azóta se sokat változott.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Kövér László szerint luciferisták, illuminátusok, jakobinusok, bolsevikok és globalisták után transzhumanisták akarják kiölni az emberekből az Isten utáni vágyat: a házelnök felsorolta Jézus gyilkosainak eszmei utódait a Pápai Református Gimnázium új internátusának átadóján.

GAZDASÁG

Kiderült, hogy a NOB 2017-ben felmérte a budapesti olimpia népszerűségét, és az eredmény nagyon rossz lett: eddig nem lehetett tudni arról, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szondázta annak idején a közhangulatot – pedig megtette.

photo_camera Fotó: Jessica Spengler / Flickr CC BY 2.0

20 milliárdos autóipari beruházás jön Miskolcra, egy dél-koreai-kanadai vegyesvállalat, az LG-Magna fog alkatrészeket gyártani elektromos autókhoz.

Márciusban béremelést kaphatnak az egészségügyi szakdolgozók, legalábbis a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára szerint 240 milliárd forintot különítettek el a jövő évi költségvetésben erre a célra.

OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

Olekszandr Tarnavszkij azt mondta, az ukrán csapatok áttörték az orosz erők első védelmi vonalát Zaporizzsjánál: a délkeleti szektorban harcoló ukrán csapatok parancsnoka szerint az oroszok azt hitték, hogy az ukránok nem fogják áttörni ezt a védelmi vonalat.

Ukrán T-72-es tank lövi az orosz állásokat a bahmuti fronton 2023. március 26-án.
photo_camera Ukrán T-72-es tank lövi az orosz állásokat a bahmuti fronton 2023. március 26-án. Fotó: SERGEY SHESTAK/AFP

Ukránul beszélt egy kisfiú egy német játszótéren, erre bedobták a csatornába: az esettel foglalkozó ügyész a támadást politikai indíttatásúnak minősítette.

Visszavonták Oroszország és Irán meghívását a Nobel-díj átadójára, és mégsem indulhatnak orosz és belarusz sportolók az Ázsia Játékokon.

Nem érdekli az oroszokat a Tanú című propagandafilm, amiben egy Ukrajnában bolyongó belga hegedűművész lépten-nyomon nácikba botlik.

KÜLFÖLD

Családi tulajdonnak tekintették az egész országot, puccs söpörte el az egykor még jazz-zenésznek készülő elnököt: egymást érik a puccsok Közép-Afrikában, a Gabonban megbuktatott Bongo család közel 60 éve volt hatalmon, kevesen fognak sírni utánuk, de nagy kérdés, hogy mi jön most az olajban gazdag országban.

photo_camera Fotó: -/AFP

ISTEN ÉS TERMÉSZET

Bankó Gábor ellátogatott a Tudásőrzők Nemzetközi Találkozójára, ahol emberek próbáltak kapcsolódni egy felsőbb erőhöz, szellemekhez és a természethez, de leginkább egymáshoz.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Ausztrália mentőakciót indít egy antarktiszi kutató hazahozására: a kutatót 3400 kilométer messziről, mínusz 25 fokból mentik ki.

SPORT ÉS KULTÚRA

photo_camera Fotó: Uj Péter

Hahó, Ötzi! Az ősz alkalmából visszatérő pótkasztműsorunk lerántja a leplet a dél-tiroli ősemberek piszkos titkairól, viszont nem alakul ki konszenzus a sörröneszansz további lehetséges hovatovábbjával kapcsolatosan.