Jöhet még csavar

reggel 4
2021 szeptember 16., 05:18

Jó reggelt! Szeles és zivatar-esélyes, de még meleg idő lesz.

4 legfontosabb hírünk most

KAMPÁNY '22

Jámbor András, a tüntetés szervezője.
photo_camera Jámbor András, a Budapest 6-os választókörzet egyik előválasztási képviselő-jelöltje az általa szervezett Fudan-ellenes tüntetésen. Fotó: Szász Zsófi/444

Halad tovább a Partizán előválasztási vitasorozata: szerdán a belvárosi és belbudai Budapest 1-es választókörzet jelöltjei: az LMP-s Csárdi Antal és a momentumos Gelencsér Ferenc álltak ki vitázni egymás ellen. Bár mindkét jelölt zöldnek vallja magát, alapvető környezetvédelmi kérdésekben eltér a véleményük. Mit gondolnak a hosszú ellátási láncok és a nemzetközi egyezmények környezetre és gazdaságra gyakorolt hatásáról? Szüksége van Magyarországnak az atomenergiára a 21. század harmadik évtizedében? Ilyen kérdésekről volt szó a vitán, de a két jelölt arról is számot adott, hogy ők és pártjaik, akik néhány éve még erősen az összefogás ellen érveltek, napjainkra hogyan váltak az együttműködés híveivé. A teljes vita rövid videós összefoglalója először itt, a Reggel 4-ben.

link Forrás

Ha a hírlevelet e-mailben olvasod, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

A tegnap másik vitája Józsefváros és Ferencváros választóinak lelkéért zajlott a Budapest 6-os választókörzetben. A körzetért négy jelölt is versenybe szállt, és bár a Diákváros helyzetét illetően nincs köztük jelentős véleménykülönbség, a hajléktalanság kezelésében, az illegális szemétlerakók felszámolásának módjában és a jelölő pártok tisztaságának megítélésében már nincs akkora egyetértés: pikáns szócsata alakult ki az MSZP és a Párbeszéd támogatását is maga mögött tudható Jámbor András, és a Pikó András vezette C8 és a Momentum jelöltje, Csordás Anett között az ezekhez a pártokhoz való viszonyukat illetően, úgy dobálták a zuglói MSZP-s Tóth Csaba nevét, mint a forró krumplit - írta kollégánk a vitáról szóló beszámolójában. A teljes vita rövid videós összefoglalója:

link Forrás

Ha a hírlevelet e-mailben olvasod, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

Ma három budapesti vitát is követhettek élőben a Partizán Youtube-csatornáján, vagy a 444 Facebook-oldalán:

  • Budapest 18 - Budafok: Molnár Gyula (DK) vs Tóth Endre (Momentum) - 16 óra

  • Budapest 9 - Kőbánya-Kispest: Arató Gergely (DK) vs Burány Sándor (Párbeszéd) vs Paróczai Anikó (Momentum) - 18 óra

  • Budapest 4 - Rózsadomb: Kálmán Olga (DK) vs Szalai Krisztina (független/Párbeszéd) vs Tordai Bence (Párbeszéd) - 20 óra

A szerdai nap másik előválasztási híre: a Medián felmérése szerint a Momentum és a DK jelöltje is megverheti a Fideszt a Hegyvidéken, Pokorni József kerületében, ahol a kormánypárt Fürjes Balázst indítja az országgyűlési választáson. A felmérés szerint a momentumos Hajnal Miklósnak nagyobb a támogatottsága, de a DK-s Komáromi szavazói között nagyobb arányban vannak azok, akik biztosan elmennek az előválasztásra.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.