Hétvégi olvasnivalók tankcsatáktól a Tankcsapdáig

reggel 4
2022 június 18., 07:09

Jó reggelt! Itt a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása, az elmúlt hét hosszabb, érdekesebb/szórakoztatóbb anyagaival. A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

WAR ENSEMBLE

photo_camera Fotó: FIORA GARENZI/Hans Lucas via AFP

Király András figyelemmel követte, hogy az oroszok csapdába próbálják zárni az ukránokat Szeverodonecknél, ahol már felrobbantották az utolsó hidat. Be is zárult a csapda, de most leginkább a Nyugaton múlik Ukrajna túlélése. Az oroszok legújabban Liszicsanszk átkarolásával próbálkoznak.

Az oroszok kevesebb gázt adnak Európának, meg is lódultak az árak: épp aznap csökkentették 40 százalékkal az oroszok az Északi Áramlat 1 kapacitását, amikor Scholz, Macron és Draghi Kijevbe mentek. Véletlen? A Gazprom szerint a Siemens és a kanadai kormány a hibás.

Na de miért vadult meg Dmitrij Medvegyev? Az egykor liberálisnak tartott orosz exelnökből az ukrajnai háború kihozta a legvéresebb szájú demagógot, pedig nem esélytelen, hogy a végén ő legyen az egyre inkább pokolra kívánt Vlagyimir Putyin utóda (már ha a rezsim egyáltalán képes lesz fennmaradni).

Felidéztük az el nem kötelezett országok mozgalmát is abban a cikkben, ami arról szólt, miért nem választ oldalt egy csomó ország az orosz-ukrán háborúban.

THE ECONOMY, STUPID!

Varga Mihály, Szalay-Bobrovinczky Kristóf és Szijjártó Péter a Parlamentben.
photo_camera Varga Mihály, Szalay-Bobrovinczky Kristóf és Szijjártó Péter a Parlamentben. Fotó: Németh Dániel

Átláthatatlan, követhetetlen költségvetéssel készül a kormány 2023-ra: az Orbán-kormányok évek óta dolgoznak azon, hogy egyre nehezebben lehessen követni, mire, hogyan és mennyi pénzt költ az állam, a 2023-as tervezet viszont még az eddigieknél is zavarosabb, de az látszik belőle, hogy Varga Mihály egészen máshogy látja a jövőt, mint Orbán Viktor.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.