Hétvégi olvasnivalók az ukrajnai orosz inváziótól a balatoni kagylóinvázióig

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása – amiben mindig az elmúlt hét legfontosabb-érdekesebb-szórakoztatóbb cikkeit szedjük össze –, erre és a többire itt lehet feliratkozni.

WAR PIGS

photo_camera Fotó: PAVEL LISITSYN/Sputnik via AFP

A héten arról érkeztek hírek, hogy az oroszok Ukrajnában 70 ezer forinttal próbálják megvenni a megszállt területek lakóit. Azóta az oroszok átkeltek a Donyecen.

Gazda Albert arról írt, hogy akár a 3. világháború is kirobbanhatna most Kalinyingrádnál, de valószínűbb, hogy erre még egy kicsit várni kell.

Magyari Péter pedig azt magyarázta el, hogy a Gazprom már 2021 őszén, jóval a háború kitörése előtt felnyomta az európai árakat, nem a szankciók ütöttek vissza, az inflációt meglódító mesterkedés korábban kezdődött. Közben a háború miatt 25 százalékot estek a fizetések Ukrajnában, az infláció pedig 18 százalék: hiába menekültek el rengetegen, így is nő a munkanélküliség, csak a kikötők elvesztése naponta 170 millió dollár kárt okoz, a jegybank pedig a GDP legalább 33 százalékos zsugorodására számít az idén.

HOMELAND

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ment a műsor a Parlamentben: Orbán Viktor úgy tervez, hogy még 2036-ban is pozícióban lesz, kész együttműködni a Mi Hazánkkal.

Bűzlő szemétarmageddon lett az egy cég alá terelt Pest megyei hulladékszállítás eredménye: a rezsicsökkentés miatt lehetetlen helyzetbe kerültek a hulladékszállítással megbízott cégek, az önkormányzatok kezében nincsenek eszközök, a kormány nem reagál, a lakosok egyre idegesebbek a már nemcsak köztisztasági, hanem közegészségügyi probléma miatt.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt