Hétvégi olvasnivaló Facebookról és Frontexről, fasisztákról és fifékről

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 6., szombat 6:03

Jó reggelt! Ocsmány nagy kánikula van. Itt a 444 napindító (de nem az egyetlen) hírlevelének hétvégi kiadása, amiben az elmúlt hét fontosabb-nagyobb-érdekesebb cikkeit szedjük össze.

POLITIKA

A „Nem ér a nevem, káposzta a fejem”-taktika élcsapata: Bayer Zsolt, Orbán Viktor és Szánthó Miklós Illusztráció: Botos Tamás

Hol vannak már azok az idők, amikor Bajnai Gordon a válság miatt csökkentette a miniszterek fizetését? A lengyel kormány végül nem merte meglépni a jelenlegi helyzetben, Orbán Viktor viszont nem volt szívbajos a kormánytagok fizetésemelésével.

A Lakmusz arról az ismeretlen hátterű facebookos hírgyárról írt, ami több mint 6 éve működteti kiterjedt hálózatát. Ugyanazokat a cikkeket osztja pár másodperces különbséggel a Titkolt hírek, a Keresztény konzervatívok, az Orbánt támogatom és számos más oldal a közösségi médián.

Ott voltunk a közéleti fesztiválon, ahol két napon keresztül megy az egyetértés. A Mathias Corvinus Collegiumnak más szakkollégiumokhoz képest annyi a pénze, hogy azt se tudják, hova tegyék. Megnéztük, milyen fesztivált rendeznek Esztergomban, ahol Navracsics, Szijjártó és Csányi voltak a húzónevek. Volt minden a kriptótól a kultúrharcig, csak az igazi, éles, újdonságot is mutató vita hiányzott.

Orbán Dallasban azt mondta: „Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell!” Egy álma teljesült be azzal, hogy a CPAC-en beszélhet, mondta a magyar miniszterelnök, aki lediktálta a republikánusoknak a győzelem receptjét, és közben arról beszélt, hogyan gyűlölik őt az ellenségei (azok, akiket a jelek szerint tényleg gyűlöl). Másnap arról írtam, hogy valószínűleg óvodások ihlették Orbánék új kommunikációs trükkjét, ugyanis feltalálták a tökéletes bizonyítékot a fake newsra: a nagy büdös semmit. Megszületett a „Nem ér a nevem, káposzta a fejem!”-taktika.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt