Hadtörténeti pillanatok

reggel 4
2022 szeptember 13., 05:23

Jó reggelt, jó kattintgatást! Mi továbbra is arról fogunk írni, ami érdekes.

4 fontos cikk:

ELLENTÁMADÁS

Ukrán lövészek Izjum mellett 2022. júniusában.
photo_camera Ukrán lövészek Izjum mellett 2022. júniusában. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

Az már biztos, hogy valami rendkívüli történt és történik épp az ukrajnai fronton.

Tegnapi hírlevelünket is azzal kezdtük, hogy öt nap alatt többre jutott az ukrán hadsereg, mint az orosz öt hónap alatt. Délután aztán Király András írt arról, hogy az ukrán hadsereg harkivi áttörésének az egész frontra komoly hatása lehet. Ráadásul a nyílt forrásból hozzáférhető adatok alapján még jelentős tartalékaik is lehetnek, amiket bevetve tartósan magukhoz ragadhatják a kezdeményezést.

Az egyik orosz tévében elhangzott: lehetetlen legyőzni Ukrajnát, míg a hivatalos moszkvai álláspont továbbra is az, hogy Kijev adja meg magát Oroszország feltételei szerint. Zelenszkij azt üzente az oroszoknak: Ha választani kell, hogy gáz nélkül leszünk vagy nélkületek, akkor nélkületek.

Ma reggeli hírek szerint tovább nyomul az ukrán hadsereg, és azt állítják, az oroszok egyelőre nem küldenek új csapatokat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.