Izrael célja, Magyar Péter gesztusa és a foci új korszaka

reggel 4
október 08., 00:10

Újra itt a napindító hírlevél (és nem az egyetlen) az elmúlt 24 óra főbb híreivel.

POLITIKA

Magyar Péter először hajtott fejet egy ellenzéki politikus munkássága előtt: a Tisza Párt elnöke szimbolikus helyen, az MTVA székház előtt több ezer tiszás jelenlétében nyújtott békejobbot Hadházy Ákosnak, aki egyre inkább támadta őt a múltja miatt.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

10 év után megszabadult Zugló az MSZP-s Tóth Csaba befolyásától. Rózsa András, az új momentumos polgármester szerint a kerület volt már jobb állapotban is, ezért dolgozniuk kell megkopott renoméjának kifényesítésén.

Gyurcsány Ferenc gyűlöletből ácsolt pódiumán fellépkedő Magyar Péterről és ostoba momentumosokról beszélt Kövér László: szerinte az Orbán Balázs nyilatkozata körüli hisztériakeltés csak vihar egy pohár vízben.

Csák János két botrányokkal tarkított év után távozott a miniszteri posztjáról, hogy átadja a helyét Hankó Balázsnak, a filozofikus szóvirágok helyét pedig átvette a „világ legjobb dolga magyarnak lenni” kulturális programja.

  • Történelmet írt Óbuda: a megválasztott polgármester előzetesben ülve tette le az esküt, de szabad emberként hivatkozott magára levelében.
  • Jón Kalman Stefánsson izlandi író szerint ha van pokol, Orbán ott fog égni sok ezer évig.

BELFÖLD

Orbán Viktor testvérének cége 50 vietnámit íratott be a Pécsi Tudományegyetem életmentő tanfolyamára, egy hangfelvétel szerint pedig lehetett köztük olyan vietnámi, aki nem hagyta el az EU területét.

Az ellehetetlenített győri polgármester a kormányhivatalhoz fordul, hogy visszakapja jogait: Pintér Bence törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez, miután a Fidesz minden lehetséges jogkört elvett tőle és lényegében gyámság alá helyezte.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf részletek ismertetése nélkül jelentette be a gyalogsági harcjárművel felszerelt huszárosztály létrehozását.
  • Magyarország kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködést indít Egyenlítői-Guineával.

GAZDASÁG

Folytatódik a gyors drágulás a benzinkutakon, a dízel ára négy nap alatt 12 forintot nőhet, visszatérhet 600 forint fölé.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

KÜLFÖLD

A több tízezer halott ellenére Izraelnek máig egyik célját sem sikerült elérnie: a Hamász nem semmisült meg, a túszok pedig nem térhettek haza. Eközben az ország korábban elképzelhetetlen külső és belső problémákkal küzd. De a folyó és a tenger között továbbra is palesztinként rosszabb, és már mindkét oldalon vannak, akik népirtásra vágynak. Először beszéltek magyar túlélők arról, mit éltek át a Hamász tavaly októberi terrortámadása idején.

photo_camera Fotó: Ralf Hirschberger/AFP

Trump azt mondta, sok bevándorlónak a génjeiben van a gyilkosság: az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje tavaly azt mondta, a bevándorlók „megmérgezik az országunk vérét”.

  • A baby boomer generáció tagjai tovább élnek, de több az egészségügyi problémájuk, mint a korábbi generációk tagjainak.
  • Írországban egy újság részletesen leírta, hogyan szerveztek be az oroszok egy parlamenti képviselőt.
  • Újra aktív Putyin „halálkereskedője”, most a hútiknak ad el fegyvert.
  • Felfüggesztették az öngyilkoskapszulák engedélyeit Svájcban.

SPORT

Lassana Diarra minden létező jogi fórum szerint jogtalanul lépett le a Lokomotív Moszkvától, mégis ő nyert az EU Törvényszékén. Hogyan lehetséges ez? És tényleg az lesz ezentúl, hogy a gazdag klubok bárkit lazán elcsábíthatnak, hiába van szerződése? Megnéztük az ítéletet, ami sokak szerint úgy változtatja meg a futballt, mint 95-ben a Bosman-szabály.

photo_camera Fotó: Jean Marie Hervio/Regamedia/DPPI
  • A két James történelmet írt: először játszott apa és fia egyszerre a pályán az NBA-ben.
Kiemelt videóink