Város
május 03., 19:20

Beszakadt kripták, borostyánnal sűrűn benőtt sírok, titokzatos héber feliratok: ez a Salgótarjáni utcai zsidó temető. Egykor itt versenyeztek egymással a leggazdagabb zsidó családok, hogy melyikük tud nagyobb mauzóleumot emelni a dinasztia tagjainak.

POLITIKA
május 03., 17:17

Margitnak terhességi cukra van, és megengedte Böröcz Lászlónak, hogy kifesse a babaszobát, Gulyás Gergely Kristóf hiányolja a haszonállatokat a várnegyedből, a lap kiadója pedig él-hal a számmisztikáért.

POLITIKA
május 03., 13:26

Nem sokkal azután történt a fordulat, hogy a Magyar Jelen zsidóbarátsággal és LMBTQ-aktivizmussal, a Megafon számos tagja pedig szélsőbaloldalisággal és migrációpártisággal kezdte támadni Lajost.

POLITIKA
május 03., 15:48
üzlet
május 03., 12:35

A felcsúti milliárdost a magas ajánlata miatt esélyesnek tartják, hogy ő legyen a 30 ezer hektárnyi földet kezelő cégek vevője.

Kulka János a nemzet színésze lett

A színészt meglepte a választás, de örül neki.

színház
május 03., 15:27
FILM
május 03., 16:14

25 éve mutatták be a mozik Terrence Malick háborús filmjét, Az őrület határánt. Személyes felütésű elemzés a filmről, ami fellazította a műfaj addigi konzervatív kereteit és megmutatta, hogyan lehet más eszközökkel mesélni a háborúról.

zene
május 03., 15:43

Kilenc dal a Nem sírok, csak táncolok albumon. Szentimentális kezdés, duett toxikus szerelemről és Diszkó Parlament.

Politika
május 03., 09:05

A magyar EU-tagság 20 évét értékelte Navracsics Tibor egy konferencián. „Jó hírt” közölt, de a nemzetközi összehasonlítás rögtön más megvilágításba helyezi a területfejlesztési miniszter állítását.

POLITIKA
május 03., 11:34

Online is pörög az önkormányzati választási kampány: Szentkirályi Alexandra Karácsony Gergely méhlegelőit kaszálja, a jelenlegi főpolgármester Beton.Hofira jár, Vitézy Dávid pedig vidámparkot ígér Csepelre és kisvasutazik.

Kézcsókom, majd mi azt megbeszéljük a polgármester úrral!

POLITIKA
május 03., 10:19

„Brutális támadás érte a sajtószabadságot”, hogy Orbán Viktor nem jelenhetett meg a csepeli lapban.

POLITIKA
május 03., 09:05

Azt írja, a szükséges mennyiség közel kétszerese is meglett.

POLITIKA
május 03., 05:27

„Elhúzódtam, de nem hagyta abba: fogdosni kezdte a mellemet, és a belső combomat.”

Borkai Zsolt: Nem Orbánnal van a baj, hanem a körülötte lévő emberekkel

Győr korábbi polgármestere azt mondta, a szexvideója már nem téma a városban.

POLITIKA
május 03., 06:18
tudomány
május 03., 12:24

A világ legnagyobb farkasprogramjának kidolgozói azt remélték, hogy a ragadozók újraindítják azt a láncreakciót, amely révén a növekvő biodiverzitás szavatolja az ökoszisztémák természetes egyensúlyát. Mint kiderült, az élő rendszerek jóval bonyolultabbak ennél.

A fideszes képviselők által benyújtott törvénymódosítás olyan, mintha a bicskei bántalmazás ügyét szimbolizálná a törvényalkotás szintjén: hallgat a traumatizált gyermekekről, eltussolja a bántalmazók bűneit, és megfélemlíti a gyermekekért áldozatosan dolgozó szakembereket.

Gazdaság
május 03., 11:29

A folyamatban levő EU vizsgálat ellenére sem a németek, sem a franciák nem támogatják a kínai autógyártók európai korlátozását saját rövid távú szempontjaik miatt. Amíg ez így marad, addig a magyar kormány stratégiája sem tekinthető elhibázottnak.

külföld
május 03., 04:01

Az egyetemek a gázai háború kitörése óta próbálnak egyensúlyozni a szólásszabadság biztosítása és az antiszemitizmus elleni fellépés között. Eddig inkább megengedők voltak a palesztinbarát tüntetésekkel, most azonban több intézmény is változtat a taktikáján.

könyv
május 02., 18:59

2022-ben millimétereken múlt a világhírű indiai-brit író élete. A magyarul is megjelent új könyve, a Kés egyrészt a merénylet és egy súlyosan megsebesített test története, közben határozott kiállás a művészet szabadsága mellett.

Lázár vallomása Szentkirályinak: Pénzem kevés van, úgy látom, te képes leszel elszedni

Óriási egymásra találás a fideszes főpolgármester-jelölt Tiktokján.

POLITIKA
május 02., 17:13

Vasárnap anyák napja, mi másról is szólhatna a Tyúkól, mint az anyákról? Kicsit túllépünk azonban a megszokott témákon: oda kell-e adni a kislapátot, szabad-e hibázni, és mire mutat rá Varga Judit esete?

belföld
május 02., 03:56

Több mint 12 órát töltöttünk az ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogásszal, aki megmutatta nekünk, hogy néz ki egy napja. Karsai Dániel a legintimebb pillanatokban sem küldött ki minket a szobából, ez a fajta kitárulkozás pedig egy újabb állásfoglalás a részéről az eutanázia legalizálása melletti küzdelemben.

propaganda
május 02., 09:23

Végül is nem meglepő fejlemény, de érdemes rögzíteni, hol tart most a közpénzből működő állami csatorna.

hirdetés
május 02., 07:06
ad

Előfizetés nélkül kutathatod az elmúlt évszázadok híreit. Kereshetsz napi-, hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban.