Új szuperjachtunk, sok könnygázunk, bontott kordonunk, Zámbó Jimmynk, évünk, képeink

2023 december 31., 15:14
  • 2023-as évképeinkben számos és számtalan miegyéb látható. Ez volt az év, ez volt a kép, ezt tudtuk.
photo_camera Az ország elfojtott szexualitásának teljes spektruma feltárul a budapesti fétisbulikon. BDSM-szadomazp-fotóesszénk januárban.
Fotó: Bankó Gábor/444
Túrázók és náci megemlékezők a budai várban 2022. február 11-én.
photo_camera A „Becsület napjára” emlékező szélsőjobboldaliak a Budai Várban február 11-én. Az ellentüntető, egyébként jórészt külföldről érkezett antifasisztákra rászállt a kormány propagandagépezete, és megpróbálta belekeverni az ügybe a Szikra Mozgalmat, azt állítva hónapokon át, hogy a mozgalom egyik tagja részt vett szélsőjobboldaliakat érő viperás támadásokban. Felforgatták a szervezet irodáját, egy laptopon talált képek miatt még pedofilozó karaktergyilkos kampényt is indítottak Jámbor András ellen. Az erőszakos cselekményekben való részvétellel gyanúsított Szikra-tag, Dobos Krisztina ellen végül áprilisban szüntették meg a nyomozást.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Februárban soha nem látott külsőségek között minden korábbinál nagyobb szabású, egész éven át tartó toborzókampányt indított a Magyar Honvédség, ami a budapesti Bálnában megtartott, látványos kiállítással startolt.
Fotó: Bankó Gábor/444
Kordonbontás a Karmelita kolostor előtt március 14-én.
photo_camera Március 14-én Hadházy Ákos és a Momentum elbontotta a Karmelita kolostor előtti kordont. Ahogy arra számítani lehetett, a kerítést gyorsan helyreállították, hogy az ellenzéki politikusok és tüntető diákok később újra és újra nekiessenek, ami az év legnépszerűbb szimbolikus demonstrációsorozatává vált.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Nagyjából ezren gyűltek össze március 15-én reggel a Nemzeti Múzeum lépcsői előtt, hogy végignézzék a kormány által rendezett március 15-ei díszünnepséget, ahol Csák János is beszédet mondott.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Gyurcsány Ferenc a DK ünnepi rendezvényén március 15-én, amikor mindenki külön ünnepelte a nemzeti egységet.
Fotó: Bankó Gábor/444
Tüntetés a tanárokért április 24-én, a rendőrség könnygázt, paprikasprayt vet be
photo_camera A Belügyminisztérium előtti ülősztrájkkal kezdődött, Orbán munkahelyénél kifújt rendőri gázspray-vel végződött a tüntetés a tanárokért áprilisban.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Rendőrök dulakodnak a tüntetőkkel a Karmelita kolostor előtt.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Pápai szentmise a Kossuth Lajos téren. Ferenc pápa április végén Budapestre látogatott, a hivatalos rendezvényeken a 444 stábja nem vett részt, miután Németh Dániel kollégánk regisztrációját „nemzetbiztonsági kockázatra" hivatkozva nem fogadták el. Azért a lehetőségek szerint fotóztunk, mintha mise történt volna.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Szovjet zászlókkal és tüskézéssel ünnepelte a Munkáspárt a munka ünnepét május 1-én.
Fotó: Kristóf Balázs/444
photo_camera A terrocselekmények miatt jogerősen elítélt Budaházy György a Mi Hazánk majálisán tért vissza a nyilvánosságba, miután áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól.
Fotó: Bankó Gábor/444
Könnygázas oszlatás a Karmelitánál a státusztörvény elleni tüntetésen május 3-án.
photo_camera A rendőrség ismét könnygázzal oszlatott a Karmelitánál a státusztörvény elleni tüntetésen május 3-án. Czinkóczi Sándor szerint egy dühös, cserbenhagyott generáció alapélménye lett a könnygázszag.
Fotó: Kristóf Balázs/444
photo_camera A könnygáz a rendőröket sem kímélte a május 3-i tüntetésen.
Fotó: Kristóf Balázs/444
photo_camera Gázmaszkban pózoló diákok szintén május 3-án.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Május 19-én ismét tüntettek a diákok, ezúttal a Karmelita helyett a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz vonultak, az esemény pedig szokás szerint a fiatalok és rendőrök közötti dulakodással zárult.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Rendőrök és diákok a Lendvay utcai Fidesz-székház előtt.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Egy rendőr és egy tüntető diák összemosolyog a Lendvay utcai tüntetésen.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Májusban valóra vált a Magyar Álom: Zámbó Jimmy, Trump és Gorbacsov viaszszobrával megnyílt a Madame Tussauds Budapest.A képen a Zámbó-család látható Jimmy szobrával.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Másfél éves kisfiú a recski sportcsarnokban. Júniusban a hétvégi esőzések miatt sárlavina zúdult Recskre a helyiek tiltakozása ellenére felettük nyitott, NER-közeli andezitbányából. A Hunyadi utcából kimenekített 70-80 ember egy részének rokonoknál kellett laknia, akiket pedig nem tudtak befogadni, azok a helyi kisebbségi klubban vagy a falu leharcolt sportcsarnokában húzták meg magukat. A mentés közben hiába telefonálták körbe, amikor környékbeli panziótulajdonosok meghallották, hogy a helyi cigánysorról kellene befogadni embereket, inkább teltházat jelentettek.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Június 24-én hatezer motoros érkezett Budapestre, hogy a Harley Davidson 120. születésnapját ünnepelje egy nemzetközi fesztiválon.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Idén sem múlhatott el a június Balaton Sound nélkül.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Idén sem múlhatott el a július Budapest Pride nélkül.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Júliusban volt a Toxic Weekend is, a hardcore és punk fesztivál Orfűn. (Cmarits Milán és Geiszt Miklós riportja.)
Fotó: Geiszt Miklós
photo_camera Németh Dániel megtalálta az Orbán-kör legeslegújabb zászlóshajóját, a Rose d'Or (Arany Rózsa) névre hallgató szuperjachtot, fedélzetén Mészáros Lőrinccel augusztusban. A luxushajóról ezután is számos cikket írtunk.
Fotó: Németh Dániel/444
Mészáros Lőrinc a ROSE D'OR szuperjachton. Volt miből nyaralni az OPUS tulajdonosának.
photo_camera Mészáros Lőrinc a Rose d'Or szuperjachton. Volt miből nyaralni az OPUS tulajdonosának. Fotó: Németh Dániel/444
Richter Gedeon Nyrt. virágkocsija a Debreceni Virágkarneválon 2023 augusztus 20-án.
photo_camera Augusztus 20-án Debrecen az ország legszürreálisabb felvonulásával ünnepelte a szponzorokat, a multikat és az államalapítást.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Augusztus 20-án az állam a szokásos Szent Jobb Körmenettel és tisztavatással ünnepelt.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Országgyűlési képviselők méltatták Horthy Miklóst újratemetésének évfordulóján, Kenderesen szeptemberben.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera „Horthy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona volt" - mondta Lázár János, aki a kenderesi vasútállomáson avatta a Horthyval színesített vasúttörténeti kiállítást. Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Mészáros Lőrinc birtoka Tihanyban, ahol agárszobrok őrzik a körforgalmat.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Szeptemberben Orbán Viktorba egy ferencvárosi háznál futottunk bele, ahová akkoriban minden kedd reggel beugrott egy órára. Le kell-e mondania Matolcsynak? – kérdeztük.
Fotó: Kaufmann Balázs/444
photo_camera Vona Gábor új pártja, a Második Reformkor október 5-én, Békéscsabán indította el az országjárását. „Én ezt átéltem, én ebből kigyógyultam, láttam, hogy nem vezet sehová, ahogy Orbán és az ellenzék viselkedik" - mondta.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Megakadályozták a rendőrök, hogy a náci ellentüntetők megakadályozzák, hogy az antifasiszták megakadályozzák a neonáci kongresszust Sopronban, október 7-én.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Szolidaritási istentiszteletet tartottak októberben a Dohány utcai zsinagógában a Hamász által megtámadott Izraelért, ezzel párhuzamosan a zsinagóga előtt magyar zsidó szervezetek gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra.
Fotó: Bankó Gábor/444
Izraeli férfi a Hamász októberi terrortámadása után egy hónappal. Kollégáink a Kfar Aza kibucban jártak.
photo_camera Sasha, a Hamász októberi terrortámadásának egyik túlélője a Kfar Aza kibucban egy hónappal a mészárlás után. "„Megállt az élet, és talán már nem is tér vissza" – írtuk helyszíni riportunkban.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Lerombolt, felgyújtott családi ház nappalija a Kfar Aza kibucban. Izraelben két másik riportot is készítettünk novemberben.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Idén sem maradhatott el a szokásos ágyúzás a Mi Hazánk október 23-i megemlékezésén.
Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Orbán Viktor a Fidesz pártkongresszusán novemberben, ahol egyetlen jelöltként újraválasztották, mint pártelnököt.
Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Hatvanpuszta novemberben.
Fotó: Németh Dániel/444