A népünnepély megtette nem kívánt hatását

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2021 augusztus 26., 05:00

Jó reggelt! 13 fok van Budapesten, és délután is alig lesz 20-nál több.

4 legfontosabb cikkünk most

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

COVID-21

photo_camera A Microsoft Hololens virtuális szemüveg a kiterjesztett valóság (augmented reality) eszközeivel információkat vetíthet rá a látóterünkre, és az általunk látott képet másokkal is megoszthatjuk. A fotón dr . Thomas Gregory, a bobigny-i Avicenne kórház főorvosa látható, amint virtuális protézist rajzol egy valódi elé. A szemüveg valóságra vetített illusztrációit Gregory szakorvos kollégái is maguk előtt láthatják. Fotó: RAPHAEL DE BENGY/Hans Lucas via AFP

Rusvai Miklós virológus szerint már most látni a szennyvízadatokból, hogy „a népünnepély megtette nem kívánt hatását”, és Budapesten és Szegeden már növekedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben. Szerinte ez jövő héttől valószínűleg már a koronavírussal fertőzöttek számán is látszani fog.

Rusvai arról is beszélt, hogy a legideálisabb az lett volna, ha augusztus 15-ig a gyerekek megkapták volna a második oltást is, így kialakult volna a teljes immunitás az iskolakezdésre. Így viszont az esetszámok az iskolakezdés után 8-10 nappal növekednek megint.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.