Hétvégi olvasnivalók egy forró hét végére

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 23., szombat 5:36

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása, melyben az elmúlt hét fontosabb-nagyobb-érdekesebb cikkeit szedjük csokorba. Nyár közepe van és pusztító forróság, egy átlagos évben ilyenkor szoktak készülni a könnyedebb vagy nem annyira aktuális, régóta dédelgetett, de valami fontosabb ügy miatt mindig félretett anyagok, de ez persze messze nem egy átlagos nyár, és ezt látni lehet az elmúlt hét cikkein is.

Hírleveleinkre (köztük a napindítóra, amely minden reggel a postaládádba szállítja az elmúlt 24 óra legfontosabb híreit) itt lehet feliratkozni.

Mibe fog ez nekünk kerülni?

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische/MTI/MTVA

A hét kiemelt témája az új rezsirendelet volt, mellyel kapcsolatban napokon át jóval több volt a kérdés, mint a megnyugtató válasz. Ami biztosan látszik, hogy az átlagos fogyasztási limitből kicsúszókra tényleg jelentős gázdrágulás várhat. Megírtuk azt is, hogy aki az elmúlt hónapokban csak Orbán Viktor interjúiból tájékozódott, az bizony alaposan meglepődhetett a dráguláson, a miniszterelnöki megszólalásokból ugyanis semmi nem utalt egy ilyen fordulatra. A néminemű kommunikációs zavart jól illusztrálja Hollik István azonnal emlékezetessé vált gyaloglása, miközben a rezsiemelésről próbáltuk kérdezni.

Azért a fő kormányzati narratíva továbbra is az, hogy rezsicsökkentés: megvédve, többek között Varga Judit is ezt az álláspontot képviselte Tusványoson, amikor a párt kampányígéretei és a legutóbb bejelentett intézkedések közötti különbségekről kérdeztük. A NER szokásos nyári csúcsrendezvényén Orbán Viktor szombat napközben fogja majd összefoglalni, amit szerinte a világ folyásáról tudni érdemes, de az elmúlt napokban így is megtudhattuk már, hogy

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt