Magyar Pétert kiküldték

reggel 4
június 17., 22:01

Üdv a nyári dögmelegben! Napindító (de nem az egyedüli) hírlevelünkben az elmúlt 24 óra főbb híreit gyűjtöttük össze.

BELFÖLD

Magyar Péter szólította meg a fiatalokat, az idősebbeken osztozik a Fidesz-KDNP és a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció: a Tisza Párt szavazóinak csak 29 százaléka 50 év fölötti. Magyar megszavaztatta, hogy kimenjen-e dolgozni Brüsszelbe, és a jelek szerint ki is megy.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Orbán Viktor – aki a tőle megszokott lelkesedéssel vonult be az EU-s vezetők közé – találkozott Giorgia Melonival, hogy bekéredzkedjen a frakciójába, de a Fidesz elnöke a tárgyalás után nem tudta megmondani, milyen jövő vár a pártjára.

Karácsony Gergely megtámadta a Kúrián a saját választási győzelmét, szerinte sérültek azok a törvényi garanciák, amik kizárnák a választási visszaélést. Vitézy is megtámadta a IV. és a VII. kerületi eredményeket.

GAZDASÁG

A NAV volt nyomozó őrnagya a Partizánnak beszélt arról, hogyan úszhatta meg Gattyán György az adócsalási nyomozást: Tiszolczi Lajos arcát-nevét vállalva mesélte el, miként avatkoztak be a politika legmagasabb szintjéről a nyomozásba, és ez milyen következményekkel járt a NAV vezetésére meg a saját munkájára, sorsára nézve.

Tiszolczi Lajos mesél a Partizánnak
photo_camera Tiszolczi Lajos mesél a Partizánnak Fotó: Partizán/YouTube

Közel 4 milliárd forintos osztalékhoz jutott Tiborcz István – akinek a szerzőtársa lesz a Nemzeti Múzeum új főigazgatója –, miután Orbán Viktor vejének egyik érdekeltsége eladott egy céget egy másiknak.

25 milliós búcsúpénzt kapnak a távozó magyar EP-képviselők, de van, aki 61,5 millióval lesz beljebb, ketten európai nyugdíjra is jogosultak lesznek, ami a magyar átlagnyugdíj háromszorosa.

 • Akár 27 milliárdot is elkölthetett a választás előtt Rogán Antal minisztériuma.
 • Aludobozos vízzel és Eva Mendes arcával újít a Várkonyi Andrea kedvenc lattéját gyártó magyar cég.
 • 600 milliós profitot hozott a tripla Azahriah-koncert.
 • Jé: a választás óta drágul a tankolás.
 • Nagy István tejet ivott.

KÜLFÖLD

A svájci békekonferencián a résztvevők széles köre megállapodott a kötelező minimumról az ukrajnai béke ügyében. Vlagyimir Putyin alternatív javaslatából arra lehet következtetni, hogy Oroszország hosszú távon elkötelezett a háború mellett, emiatt a helyzet tartós rendezéséhez nem kerültünk közelebb. Giorgia Meloni szerint Putyin tűzszüneti ajánlata Ukrajnának csak „propaganda”. Putyin egyébként Észak-Korába és Vietnamba látogat, és kinevezte egy rokonát miniszterhelyettesnek.

Orbán Viktor és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Brüsszelben 2024. június 17-én.
photo_camera Orbán Viktor és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Brüsszelben 2024. június 17-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Emberi jogi csoportok szerint emberek ezreit kényszerítette vissza Görögország Törökországba, nagyon sok esetben a lehető legkíméletlenebb módszerekkel, de a BBC tényfeltáró anyagában foglaltakat tagadják a görögök.

 • Feloszlatta háborús kabinetjét Benjamin Netanjahu, miután lemondott a védelmi minisztere.
 • Eltűnt a lengyelországi kémhálózat 3 tagja, mielőtt börtönbe kellett volna vonulniuk.
 • Maryland kormányzója több mint 175 ezer ügyben ad kegyelmet marihuána miatt elítélt embereknek.
 • Az osztrák kancellár tiltakozik a saját miniszterének a döntése ellen.

SPORT

A lakosságra hivatkozva hetekre kizárták a lakosságot az Orczy-parkból az extrémsportok olimpiai selejtezője miatt: hónapokig nem lehet futni, gyúrni, tornászni, teljesen kizárták-kizárják innen a budapestieket, egyes részeket csak július közepén nyitnak újra. Mindezt egy 4 napos eseményért, aminek a jelszava a „lakosság”. Az egészet a Rogán-birodalomba tartozó állami cég szervezi.

Világhírű lett a 43-1-re végződött U14-es meccs, bundagyanú miatt vizsgálják a történteket: a Kerekegyházának 42 góllal kellett nyernie ahhoz, hogy bajnok legyen a megye északi csoportjában.

 • Ifj. Mészáros Lőrincék eltévedtek, ezért szállt beléjük a csehek autója a romániai raliversenyen.

Foci-Eb

Hivatalos: az elmúlt 44 évben soha nem volt olyan rossz Eb-meccs, mint az angol–szerb, ezt egy igen egyszerű statisztikai adat bizonyítja.

photo_camera Fotó: JURE MAKOVEC/AFP

A románok nagyon simán verték el az ukránokat, a szlovákok pedig nagy meglepetésre legyőzték a belgákat, a franciák pedig váratlanul kemény ellenfélre találtak az osztrákokban.

 • Mbappé szerint „szörnyű” a helyzet Franciaországban, a francia válogatott csapatkapitánya a „szélsőségek” elleni szavazásra szólított fel.
Kiemelt videóink