Az új remény és a pofon

reggel 4
július 23., 00:08

Jó napot, ma kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat, illetve nagyon erős UV-sugárzás is lesz, miközben felhőszakadásra figyelmeztetnek! Ez itt újra a napindító hírlevelünk, benne az elmúlt nap legfőbb híreivel. (A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.)

KAMALA HARRIS

Joe Biden visszalépése után Kamala Harris lett a legesélyesebb, be is jelentkezett, és kevesebb mint egy nap alatt 50 millió dollár gyűlt össze a kampányára, de még másokból is lehet demokrata elnökjelölt. Itt írtunk arról, mit érdemes tudni Harrisről, aki mögé sorra állnak be a demokrata vezetők, és már beszédet is mondott.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Tucatnyi forrás beszélt a nagy lapoknak arról, Joe Biden hogyan és mikor juthatott arra, hogy feladja a harcot. Így fogyott el körülötte a levegő napról napra. Trumpéknak egyébként az egész kampánystratégiájuk Biden személyére épült, és elhitték azt is, hogy már nem fog visszalépni.

KÁRPÁT-MEDENCE

Akkora a pénzhiány a rendőrségnél, hogy nem tudják kifizetni a saját igazságügyi szakértőiket, akik perrel próbálják megszerezni a pénzüket.

Három év alatt a 81-ből 14 kórházban sikerült klímát cserélnie a kormánynak, ebben a tempóban majdnem 20 év lesz, mire lecserélik az összeset.

Heti szinten áll meg végleg egy-egy mozdony a MÁV-nál, miközben a kormány az elmúlt években sorra vonta vissza a járműbeszerzéseket.

M62 317-es mozdony húz két lerobbant mozdonyt és egy személykocsit Székesfehérvár előtt 2023. júniusában
photo_camera M62 317-es mozdony húz két lerobbant mozdonyt és egy személykocsit Székesfehérvár előtt 2023. júniusában Forrás: VEKE / Facebook

Feljelentés született két fantomalapítvány ügyében, miután a DK-s Vadai Ágnes megkérdezte Polt Pétertől, végez-e érdemi munkát a Fudan Hungary Alapítvány és a Közép-európai Oktatás Alapítvány.

KORMÁNYMÉDIA

Puzsér Róbert kitett egy hangfelvételt arról, ahogy a Pesti Srácok munkatársa pofon vágja, az ütés után Ábrahám Róbert arra kérte a kritikust, ne legyen negatív.

Ábrahám Róbert a Kossuth téren nyilatkozik a 444-nek 2023 februárján
photo_camera Ábrahám Róbert a Kossuth téren nyilatkozik a 444-nek 2023 februárján Fotó: 444/Youtube

Feladták a leckét a kormánymédiának Felcsúton: lilás-pinkes-németes mezt mutattak be, a német válogatott hasonló mezét nem győzték gúnyolni.

KÜLÜGYEK

Josep Borrell szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy Szijjártó Péter szerint az EU a háborút ösztönzi, Szijjártó szerint fantasztikus bosszút ötlöttek ki Brüsszelben, bár a luxemburgi külügyminiszter szerint ostobaság Borrell ötlete a párhuzamos külügyi Tanács-ülésről. Robert Fico azt mondta, Szlovákia semmilyen formában nem fogja támadni Magyarország EU-elnökségét. Végül nem lesz Magyarországon külügyminiszteri csúcstalálkozó.

Xavier Bettel és Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben.
photo_camera Xavier Bettel és Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben. Fotó: JOHANNA GERON/REUTERS

KIJEV

Kijev főpolgármestere népszavazást tartana a béketárgyalásokról: Vitalij Klicsko szerint Volodimir Zelenszkij olyan nehéz helyzetben van, hogy egységkormányt kellene alakítania. Most már Zelenszkij is folyton a békéről beszél, de nem egészen úgy, ahogy Orbán.

photo_camera Fotó: ANNA ROSE LAYDEN/Getty Images via AFP
  • Augusztus végétől csak azok az ukrán menekültek kaphatnak Magyarországon lakhatási támogatást, akik harcterületről érkeztek.
Kiemelt videóink