A magyar diplomácia állapota egyetlen fotón és egyéb érdekességek

reggel 4
szeptember 05., 07:12

Jó reggelt, itt a napindító hírlevelünk, miközben odakinn sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok és csúcson a parlagfű pollenkoncentrációja is. Szokás szerint négy cikket külön is ajánlunk:

Hírleveleinkre feliratkozni itt lehet.

A magyar diplomácia állapota egyetlen fotón

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A külügyminiszter Bahreinbe látogatott. De persze nonszensz ezzel kapcsolatban bármit is felvetni.

Az élet itthon

Csütörtök reggel arról írtunk, hogy milliárdokat vont el az egészségügytől a kormány, és mindezt látszólag semmi sem indokolta: teljesen feleslegesen nyirbálták meg kulcsfontosságú területek forrásait idén, hiszen kártyavárként omlott össze az állam gazdálkodása.

Olvasónk fotóiból értesülhettünk arról, hogy szerdán Orbán Viktor a Comói-tó partján nézett szét egy luxusétteremben. Közben az oroszok trójai falovának nevezte Orbánt egy kolozsvári újságíró Meloni frakciójának hivatalos lapjában, de a cikk elég hamar eltűnt a lap oldaláról.

És írtunk arról is, hogy Pokol Béla, a Magyar Érdemrenddel kitüntetett ex-alkotmánybíró a ChatGPT segítségével újította meg a jobboldali fajbiológiát, valamint hogy Dézsi Csaba András elsőre nem cáfolta, hogy már nem tagja a győri egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának, majd ránk tette a telefont.

Az iskolák és egyéb helyek

Nagy mozgásteret adott a kormányzat az iskoláknak a mobiltelefonok begyűjtésével kapcsolatban, emiatt pedig ahány iskola, annyi módszer. Olvasóink az első napok káoszáról meséltek nekünk. A hőség is tovább nehezítette a mindennapokat: annyira meleg volt egy budapesti iskolában, hogy hazaküldték inkább a diákokat. Semjén Zsolt eközben kitalálta, hogyan élhet minden gyerekben a tudat és az a büszkeség, hogy érdemes ehhez a nemzethez tartozni.

Hír volt még szerdán, hogy

Zsenik

Orbán rejtélyes, milákos nyilatkozata után arról kérdeztük az olvasóinkat, kire is gondolhatott a miniszterelnök. És a szavazatok alapján olvasóink többsége szerint szerint Orbán titokban Nagy Mártonért vagy Rogán „Derrick” Antalért rajong, míg Demeter Szilárd elenyészően kevés szavazatot kapott.

A világ

Benyújtotta lemondását Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, és több további miniszter, illetve egy miniszterelnök-helyettes is távozik. Oroszország közben ezúttal Lvivet lőtte, a támadásban egy férfi feleségét és három lányát is elvesztette.

Eközben Tucker Carlson podcastjában már nyílt nácimentegetés zajlott, amit Musk is lelkesen osztott meg, majd inkább törölte a posztját, és írtunk arról is, hogy Oregon, az amerikai állam 2021-ben az USA-ban elsőként dekriminalizálta lényegében az összes drog birtoklását kis mennyiségben. Mivel a program ezer sebből vérzett, három év után visszacsinálták az egészet. Valamint hír volt még, hogy

Kiemelt videóink