A sikeres büfés és a futtatófiúk kurvatempója

reggel 4
szeptember 25., 00:03

Üdv, ma Orbán bejelent! Addig is itt a levonuló árvíz idején kelt újabb napindító hírlevél (de nem az egyetlen), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

POLITIKA

Viharos utolsó közgyűlésen fosztották meg a jogköreitől Pintér Bence leendő győri polgármestert a fideszesek: pfujolások, bekiabálások, gúnyos nevetések a győri városházán, ahol civilek is próbálták megakadályozni Pintér Bence leendő polgármester jogköreinek elvételét.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Miért kell Németh Szilárd aláírása ahhoz, hogy a kormány támogatást adjon természeti károk elhárítására? Erről írtunk, miután valamiért a Fidesz választókerületi elnökének az aláírása is oda került a díszes mappába csomagolt iratra.

Semjén Zsoltot megkérdezték, hogy a Karmelitán kívül is találkozott-e Besével, mire kifejtette, hogy nem tartozik rá a katolikus papok szexualitása, arról pedig, hogy miért szerepelt Bese a KDNP-s frakcióvezető-helyettes fizetési listáján, azt mondta, Nacsa Lőrinc nem lát bele a lelkekbe.

Nejlonzacskóba csomagolt készpénzzel akart luxusautót vásárolni egy szalonban a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget érintő korrupciós ügy elsőrendű vádlottja: K. Tamás 53 társával októberben áll bíróság elé többek között hivatali vesztegetés és visszaélés, befolyással üzérkedés és pénzmosás miatt.

GAZDASÁG

A friss kormányhatározatból kiderült, hogy a kormány hogyan tervezi megvalósítani az áprilisban bejelentett 675 milliárdos csomagot: elemzők szerint a beígért lépésekkel az újraírt célok nagyjából teljesülhetnek, de a 2025-ös költségvetésben sok a kérdés. Az MNB az eddiginél is lesújtóbb képet festett a gazdaságról.

photo_camera Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A GVH elnöke szerint az Európai Bíróság SPAR-ügyben hozott döntése megalázta a magyarokat, mert az árstop bevezetése „helyes, szociálpolitikai szempontból érthető volt, és ami a legfontosabb, a magyar emberek érdekét szolgálta”.

Vajna Tímea kiszállt a Nobuból, a kisvárdai Master Good az új tulajdonos: Magyarország nyolcadik legértékesebb családi vállalkozása „stratégiai részesedést” szerzett, Vajna meg is szünteti az eddigi Nobut birtokló cégét.

KÜLFÖLD

Ha ma lennének a választások, Kamala Harris valamivel esélyesebb lenne, de novemberig még sok minden történhet. Mit jelent ez a szűk előny valójában, és milyen tanulságokat lehet levonni a különböző előrejelzésekből?

Donald Trump és Kamala Harris
photo_camera Donald Trump és Kamala Harris Fotó: SAUL LOEB/AFP

Az iráni elnök szerint visszafordíthatatlan következményei lennének egy kiterjedt közel-keleti háborúnak. Fedőcégek hálózatán keresztül juthattak el a robbanóanyaggal megtömött csipogók Libanonba, nem egyedül a magyar-olasz nő volt része a műveletnek: összeszedtük, mit lehet tudni a bonyolult láncolatról.

  • Volodimir Zelenszkij szerint közelebb van a béke, mint gondolnánk, Olaf Scholz pedig közölte, hogy Németország nem engedi német fegyverek bevetését orosz területeken.
  • Svájcban több embert letartóztattak, miután először használták a Sarco öngyilkos kapszulát.
  • Az AfD szászországi képviselője politikai foglyokat alkalmazott a fehéroroszországi hagymaültetvényén.
  • A Trump elleni merényletkísérlettel gyanúsított férfi fiát is letartóztatták, őt gyerekpornó vádjával.

És már elérhető az ingyenes, rövidebb Borízű Hang is.

Kiemelt videóink