Bérlakást vagy semmit

reggel 4
2021 október 11., 06:31

Jó reggelt! Hűvös, borongós idő lesz ma.

4 legfontosabb cikkünk most

ELŐVÁLASZTÁS

Az MMM „kormányváltó naggyűlése” a Madách téren
photo_camera Az MMM „kormányváltó naggyűlése” a Madách téren Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Vasárnap ismét terheléses támadással, de elindult az előválasztás második fordulója, 6 napon keresztül az ország 475 településén és online lehet szavazni, ki legyen az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2022-ben: Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter. Miután Karácsony Gergelyt maga mögé állította, végre Márki-Zay is elkezdhette második fordulós kampányát: vasárnap délután a Madách téren Karácsony, Szél Bernadett és Hadházy Ákos társaságában magyarázta az összegyűlteknek, miért a Fidesz ideális ellenzéki jelöltje ellenfele, Dobrev Klára. A helyszínen a Plankó-Kaufmann páros a visszalépési dráma okozta ellenzéken belüli feszültségekről kérdezte a két politikust. Negyven év múlva is tükörbe akarok nézni - mondta Karácsony; amíg az összefogás nem árulja el a nemzetet, ő benne marad - mondta Márki-Zay.

Márki-Zay vasárnap azért húzott még egy merészet, amikor bejelentette, hajtóvadászatot indít a választás befolyásolása érdekében Dobrev Klárára tömegesen szavazó fideszesek ellen: egymillió forintot ajánl fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le, „akik fideszes hátsó szándékot tudnak bizonyítani adott esetben a választás meghekkelése érdekében”. A DK rögtön reagált, lejáratókampánynak nevezték az akciót.

Dobrev Klára támogatói a miniszterelnök-jelölt országjárásának szolnoki állomásán 2021. október 8-án.


Hiába Márki-Zay „aki Dobrevre szavaz, a Fideszre szavaz” érve, már több baloldali politikus állt elő vele, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjére ikszelnek a második fordulóban Karácsony kiszállása után. Vasárnap a Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd, majd Erőss Gábor, a VIII. kerület párbeszédes alpolgármestere is így tettek, de az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is pedzegette már, hogy lesznek olyanok a pártban, akik Márki-Zay ellenében inkább Dobrevre fognak szavazni, vagy Karácsony kiesése után el sem mennek a második fordulóra.

Fekete-Győr András
photo_camera Fekete-Győr András Fotó: Halász Júlia/444

A vasárnap másik fontos ellenzéki politikai híre volt, hogy leváltották Fekete-Győr Andrást a Momentum éléről. A pártot 2016 óta vezető 32 éves politikus elbukta a maga ellen kezdeményezett bizalmi szavazást, és az eredményt elfogadva rögtön be is adta lemondását. Az utódjáról a párt következő tisztújításán döntenek, amit várhatóan novemberre hívnak össze. Elképzelni nem tudjátok, mennyit tanultam ez alatt az öt és fél év alatt - kommentálta a történteket Fekete-Győr András, hozzátéve, bár a pártelnöki posztról lemondott, a Momentum vezető politikusa maradna.

További előválasztási hírek:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.