Akkor még nem sejtettük, de ma már tudjuk

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
október 28., csütörtök 6:03

Jó reggelt! Nem tágít a napos idő.

4 legfontosabb cikkünk most

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

KAMPÁNY '22

Sokan csodálkoztak, amikor az előválasztáson világossá vált, mennyire népszerű Márki-Zay Péter a fiatalok körében. Nagyot futott az influenszerek és a kommentelők közt, Youtube-on és Redditen. A kampánycsapat tudatosan is épített erre. Közben megalakult a Mindenki Magyarországa Mozgalom ifjúsági szervezete, benne tizen- és huszonévesekkel, akiket érdekel a politika, de eddig senkit sem tudtak jó szívvel támogatni. Kívülállónak, őszintének, emberinek és esendőnek látják Márki-Zayt, aki felrúgja a kliséket, és kimondja, amit mások nem mernek. „Ő egy true szent, nem álszent, mint a kormánypártiak”. „Reméljük, nem őrül meg az utolsó évadra.”

Márki-Zaynál maradva: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke kedden arról beszélt a Hit Gyülekezetéhez tartozó Hit Rádióban, hogy néhány nappal korábban Márki-Zay felhívta, hogy ne induljanak önállóan. Elmondása szerint a miniszterelnök-jelölt cserébe megpróbált volna szerezni egy listás helyet a magának kialkudott hetedik ellenzéki frakcióban, de Kovács Gergelyék lepattintották.

Az ellenzék közös listájának népszerűségét mérte a választók körében a Závecz Research legfrissebb, október 11 és 19 között végzett felmérése, és azt találták, hogy erre a listára 4 százalékkal többen szavaznának, mint a Fideszére, ha most lennének az országgyűlési választások. Eddig idén 1-2 százalékra mérték az ellenzéki közös lista előnyét, ami a kutatócég szerint nagyjából döntetlennel ér fel.

És a legjobbat a végére hagytam: A Kossuth Rádió egyik műsorában tegnap tényként kezelték az Elkxrtuk Gyurcsány-film narratíváját, miszerint Dobrev Klára döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről. A műsorvezető felidézte, hogy Apró Antal, Dobrev nagyapja az állampárt magas rangú tisztviselőjeként „fasiszta csőcseléknek” nevezte '56-ban a forradalmárokat, majd megvonta a párhuzamot: „Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.” Itt kell lenned, hogy elhidd.

További kampányhírek:

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt