Kínjában beerdősült partsáv zavarja a kilátást

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 október 29., péntek 5:23

Jó reggelt! Napos, helyenként kissé szeles időnk lesz.

4 legfontosabb cikkünk most

COVID-21

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Egy olyan nap után, amikor a járványban többen kaptak koronavírust, mint első oltást, korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Novembertől maszkot kell viselni a tömegközlekedésen - nagyot fordult a világ, mióta Karácsony Gergelyt hasonló javaslata miatt ekézte a komplett lakájmédia - , a munkáltatók pedig kötelezővé tehetik a munkavállalóknak a koronavírus elleni oltás beadatását, kivéve a gyesen és gyeden lévőkét. (A Mészáros-birodalomtól röppent is a közlemény: a cégcsoporthoz tartozó vállalatoknál nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás, bíznak a munkavállalóik felelősségteljes döntésében.)

Önkormányzati szinten is történtek járványügyi intézkedések: a fővárosi önkormányzat elrendelte a maszkviselési kötelezettséget a budapesti színházak és mozik látogatói számára.

A csütörtöki kormányinfón próbáltuk sokadjára is kideríteni, kik és milyen tanácsokat adnak a kormánynak járványügyben. Ehelyett az derült ki, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudja, milyen szakmai érvek hangoztak el az operatív törzsben. Így nem tudjuk, miért pont most, miért pont csak a tömegközlekedésben tették kötelezővé a maszkot. De Gulyás megígérte, segít újból oltási adatokat szerezni.

Jakab Ferenc pécsi virológus két héttel ezelőtt nagyon optimista volt, hogy relatív könnyen megússzuk a negyedik hullámot, de ma már nem annyira az.

További járványhírek:

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt