Kínjában beerdősült partsáv zavarja a kilátást

reggel 4
2021 október 29., 05:23

Jó reggelt! Napos, helyenként kissé szeles időnk lesz.

4 legfontosabb cikkünk most

COVID-21

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Egy olyan nap után, amikor a járványban többen kaptak koronavírust, mint első oltást, korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Novembertől maszkot kell viselni a tömegközlekedésen - nagyot fordult a világ, mióta Karácsony Gergelyt hasonló javaslata miatt ekézte a komplett lakájmédia - , a munkáltatók pedig kötelezővé tehetik a munkavállalóknak a koronavírus elleni oltás beadatását, kivéve a gyesen és gyeden lévőkét. (A Mészáros-birodalomtól röppent is a közlemény: a cégcsoporthoz tartozó vállalatoknál nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás, bíznak a munkavállalóik felelősségteljes döntésében.)

Önkormányzati szinten is történtek járványügyi intézkedések: a fővárosi önkormányzat elrendelte a maszkviselési kötelezettséget a budapesti színházak és mozik látogatói számára.

A csütörtöki kormányinfón próbáltuk sokadjára is kideríteni, kik és milyen tanácsokat adnak a kormánynak járványügyben. Ehelyett az derült ki, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudja, milyen szakmai érvek hangoztak el az operatív törzsben. Így nem tudjuk, miért pont most, miért pont csak a tömegközlekedésben tették kötelezővé a maszkot. De Gulyás megígérte, segít újból oltási adatokat szerezni.

Jakab Ferenc pécsi virológus két héttel ezelőtt nagyon optimista volt, hogy relatív könnyen megússzuk a negyedik hullámot, de ma már nem annyira az.

További járványhírek:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.