Ha ez nem demokrácia, akkor minek a parlament?

reggel 4
2022 április 21., 05:43
comments 1

Jó reggelt! Hamarosan a fátyolfelhőzet nekilát, hogy megszűrje a napsütést. Mintha nem lenne elég bajunk enélkül is!

4 fontos cikk:

Ez a 444 napindítója, de vannak nekünk egyéb hírleveleink is.

A fronton

Az orosz nemzeti gárda katonái Herszonban.
photo_camera Fotó: Sputnik via AFP

Kedden már nem csupán az ukránok, hanem az orosz illetékesek is bejelentették, hogy megindult az oroszok nagy keleti offenzívája, ezzel új szakaszába lépett a háború. Napok óta tart a bizonytalanság, hogy ez mit is jelent éppen. Király András harcászati elemzése szerint az oroszok az első nap főleg csak bombáztak, mert Kijev alól kivont alakulataikat még mindig nem sikerült újratölteniük. Célkitűzésük, az ukrán erők teljes átkarolása is irreálisnak tűnik, igaz, ennél összetettebb műveletekre meg nem bizonyultak eddig alkalmasnak.

„Óráink lehetnek hátra” - küldött kétségbeesett üzenetet egy parancsnok Mariupolból. Alig tudtak valakit kimenekíteni az ostromlott városból, mert az oroszok nem tartották be a humanitárius folyosóról szóló egyezséget.

Percről percre tudósításunk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.