Következmények nélküli következmények

reggel 4
február 15., 23:18

Üdvözlet a rekordmeleg február közepén, az újabb tavaszias hétvége előtt! Ez itt újra a Reggel 4, a 444 reggeli hírlevele, benne az elmúlt nap legfőbb anyagaival. (A hírleveleink közül itt lehet válogatni.) Kezdésnek itt van 4 kiemelt cikk a címlapról:

KEGYELMI ÜGY

Több mint 100 híresség állt névvel és arccal Pottyondy Edina tüntetése mellé, de Curtis időközben cáfolta, hogy részt venne a tüntetésen, pedig Osváth Zsolt szerint Curtis azt mondta a tüntetésre: „Csináljuk barátom, ez nem kérdés.” Már Azahriah sem tabu a kormánymédiában: névtelen cikkben szálltak bele az énekesbe, amiért támogatja a tüntetést, Orbán Tiktokjáról is eltűnt az azahriah-s videó.

L. Simon László szerint az a morálisan jó megoldás, ha Balog Zoltán lemond. Balog Zoltán egyébként megszólalt a Kossuth Rádióban: imát mondott. A Magyarországi Református Egyház négy püspökének egyike sem vett részt Balog bizalmi szavazásán. A református vezetők rendkívüli zsinaton döntenének Balog sorsáról.

Közéleti visszavonulása után is lesz munkahelye Varga Juditnak: vagyonnyilatkozata szerint havi több mint egymillió forintot kap a Közép-európai Akadémiától, ahol mentori feladatokat végez, és előadásokat tart. Ha már előadás: Gulyás Gergely váratlanul lemondta a beszélgetését Schiffer Andrással, pedig a minisztert a kegyelmi ügyről is kérdeztük volna a helyszínen. Deutsch Tamással viszont tudtunk beszélgetni, ő úgy látja, nincs politikai válság a Fideszben, és konteós, aki szerint Orbánnak mindenről tudnia kell.

photo_camera Forrás: Botos Tamás/444

A Lakmusz arról írt, hogy ezer sebből vérzik a kormánypárti mantra a „következmények nélküli baloldalról” és a hibáik miatt azonnal lemondó fideszesekről: az államfő lemondása óta harsogják a Megafon influenszerei és fideszes politikusok, hogy „a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs”, de mindkét oldalon bőven van példa az ellenkezőjére.

  • Pócs János szerint Magyar Péter csak egy idióta, de a megafonosok azért öt nap alatt elköltöttek több mint 20 milliót a lejáratására.
  • K. Endre szerint a bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőknek már a két tisztességes hölgy nem indokolt lemondása sem elég.
  • Megmentené Novákot a Százak Tanácsa, ami közjóra ártalmasnak tartja az elnök lemondását.
  • Bárcsak közülük kerülne ki az új államfő!

BELFÖLD

Minimálbérben legalább megelőzzük most a románokat és a bolgárokat az Európai Unióban, de senki mást nem: a bérfelzárkóztatás orbáni programja egyelőre kudarcos, amiben a forint gyengülésének is óriási a szerepe, a románok ráadásul év közben visszaelőzhetik Magyarországot.

A politika egyes szereplői tehetetlenül nézték, mi történik – mondja Karsai Dániel öccse. Karsai Péter szerint az embereket az eutanázia témája már amúgy is foglalkoztatta, az ALS betegségben szenvedő bátyja „csak megnyomta a gombot”.

photo_camera Karsai Péter Fotó: Bankó Gábor/444

Jogerősen jár az 5,7 millió forint kártalanítás a magyar államtól a gyilkossággal vádolt, majd felmentett hajléktalannak a több mint 2, rács mögött elvesztegetett évért.

Visszavonulót fújt az egyházmegye, egyelőre nem vágják ki a szegedi erdőt három focipálya miatt: a városban a civilek több tüntetést és telt házas lakossági fórumot szerveztek, hogy megakadályozzák a beruházást.

  • Csányi Sándornak egy nap alatt 102 milliárd forinttal nőtt a cége értéke.
  • Nem engedik be a független sajtót Orbán évértékelőjére.
  • Magyarország most a kínai barátság miatt blokkolhatta az Oroszország elleni szankciós csomagot.
  • A magyar vezérigazgatók csaknem fele szerint a jelenlegi pályáján haladva cégük tíz éven belül „elveszíti életképességét”.
  • Egy 3D nyomtatott kézigránátot találtak a Bástya parkban.
  • Fegyelmi indult a fekázó Mészöly Géza ellen.
  • Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes elárulta a siker receptjét.

OROSZORSZÁG/UKRAJNA

Egy videóban azt állítják, hogy a tavaly nyáron Ukrajnában kilőtt 320-as számú T-55-ös harckocsi megjárta Magyarországot közel 70 éve – Rácz Andrást kérdeztük arról, hogy lehetséges-e ez.

photo_camera Forrás: oryxspioenkop.com

Rakétatámadás ért egy bevásárlóközpontot Belgorodban, és úgy tűnik, az orosz erők bekerítették az ukránokat Avgyijivkánál.

  • Oroszország űrbe telepített nukleáris fegyverrel kapcsolatos fejlesztései aggasztják az amerikai tisztviselőket.
  • Az orosz legfelsőbb bíróság elutasította Putyin ellenzéki kihívójának fellebbezéseit.
  • Vlagyimir Putyin azt mondta, Joe Bident választaná Trumppal szemben, mert az elnök szerinte tapasztaltabb és kiszámíthatóbb.
  • Zelenszkij aláírta a kannabisz orvosi célú használatát engedélyező törvényt.

KÜLFÖLD

Indonézia új elnöke egy cuki nagypapává varázsolt véres múltú katonatiszt: Prabowo Subianto már a választás első fordulójában megkapta a szavazatok több mint felét, így már csak az a kérdés, hogy a jelenlegi elnök fiával koalícióban merre mozdítja a világ harmadik legnagyobb demokráciáját.

Prabowo és felesége, Suharto lánya 1998-ban
photo_camera Prabowo és felesége, Suharto lánya 1998-ban Fotó: Reuters Photographer/X00205

INTERNET

Az OnlyFansre feltöltött felnőtt tartalom miatt rúgták ki a magát feketének hazudó tanárnőt Arizonában: a nő akkor kezdett el onlyfansezni, amikor elveszítette a munkáját a feketeségét érintő botrány miatt.

Rachel Dolezal
photo_camera Rachel Dolezal

Terroristáktól is fogadhatott el pénzt az X: több olyan profil vásárolhatott magának hitelesítő kék pipát, ami terroristákhoz vagy az USA-ban betiltott csoportokhoz köthető.

PODCAST

Milyen a jó gyerekirodalom, és tényleg számít-e, hogy fejből mesélünk a gyereknek? Miért hallgattunk régen felnőttként is meséket, és miért lenne érdemes még ma is így tennünk? A Nem rossz könyvekben Boldizsár Ildikó író, meseterapeuta és Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője mesélt a gyerekirodalomról.