Unikornisok márpedig léteznek

reggel 4
2021 október 15., 06:21

Jó reggelt! Nagyrészt napos időnk lesz ma.

4 legfontosabb cikkünk most

ELŐVÁLASZTÁS

Újabb nap, újabb előválasztási vita: szerda este a Greenpeace és a HVG ültette egymással szembe Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert, hogy a klímavédelemről vitatkozzanak. Szakírónk, Sarkadi Zsolt figyelte az ütközetet, ahol Karácsony Gergely visszalépése után a két megmaradó próbálta eldönteni, melyikük a zöldebb. Jól kirajzolta a kettejük közti különbséget a hulladékkezelés kérdésére adott válaszuk: Márki-Zay büntetné a szemetet égetőket, Dobrev szerint viszont a legszegényebbeket inkább segíteni kell.

Elkészült a Magyar Jeti legújabb adása is, nem meglepően a drámai fináléban kicsúcsosodó előválasztással, az internet jelöltje és a határozott nő küzdelmével foglalkozik. MZP vs. DK - hamarosan kiderül, mi ér többet, a fegyelmezett pártszervezet, vagy az internet népének megnyerése?

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A hét fordulata eddig, hogy az MSZP, a párt, aminek az egyik vezető politikusa korábban azt nyilatkozta, tagsága durván megosztott a Márki-Zay vagy Dobrev kérdésben, ezért tartózkodik és nem támogatja egyik jelöltet sem, most gondolt egy merészet, és beállt Márki-Zay Péter mögé. A párt országos elnöksége arra kéri a párttagokat, hogy tegyenek személyesen is így. Kérdés, mi lesz azzal a nem kevés szoci politikussal, akik már nyilvánosan is kiálltak Dobrev Klára mellett.

A tatai fenyegetőzős ügyben (az ottani előválasztáson induló civil jelölt Popovics Judit azt állítja, a DK politikusa tisztességtelen módszerekkel próbálta rávenni, hogy ne induljon) két fejlemény is történt tegnap.

Előválasztás extra:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.