Kevesebb Adria

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 október 26., kedd 6:05

Lendületes kedd reggelt! Felhősödik.

4 legfontosabb hírünk most

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

COVID-21

Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

Látványosan romlani kezdtek a számok a koronavírus-járvány negyedik hullámában. Az elmúlt héten 104 százalékkal nőtt a regisztrált fertőzöttek száma a megelőző héthez képest, ami rekord, ha azokat az időszakokat nézzük, amikor kiterjedt járvány volt, vagyis hetente legalább 1000 esetet azonosítottak. A kórházi adatok is romlanak a most kórházban ápoltak száma a május végi szintre emlékeztet, és eljutottunk oda, hogy óránként meghal egy koronavírus-fertőzött. Azért kedvezőbb helyzetben vagyunk, mint az egy évvel ezelőtti második hullámban: a kórházban ápoltak száma és ezen belül a gépi lélegeztetésre szorulók száma is alacsonyabb most, mint akkoriban volt.

A fent leírtak miatt, bár nem kötelező, önszorgalomból egyáltalán nem baj, ha maszkot húzunk zárt terekben, tanácsolják rendre virológusok. Most épp Kemenesi Gábor pécsi víruskutató üzente egy dél-koreai kutatásra hivatkozva: a maszkhordás 93 százalékkal csökkentheti a fertőzés átadását egy tömött buszon.

A régió más országaiban sem jobb a helyzet, sőt: egyre inkább úgy tűnik, Kelet-Európa nem tud mit kezdeni a koronavírussal. A Reuters adatai szerint ebben a térségben, ahová ők beleszámolják Magyarországot is, eddig már 20 millió ember kapta el a fertőzést, és most itt tombol leginkább a járvány a világon. Oroszországban, Ukrajnában és Romániában a legrosszabb a járványhelyzet a régióban, ezekben az országokban globálisan is a legmagasabbak között van a koronavírus miatt elhunytak aránya.

További Covid-hírek:

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt