Akinek régi, hithű orbánistaként sikerült egy nap alatt kirúgatnia magát a Hír Tv-ből

reggel 4
2023 augusztus 22., 23:01

Jó reggelt! Ez a 444 reggeli – de nem az egyetlen – hírlevele, benne az elmúlt nap legfőbb anyagaival. De előtte itt van 4 kiemelt cikk a címlapról:

BELFÖLD

Pálffy István első Hír Tv-s napján azt mondta: „Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké.” A műsorvezető Márki-Zay Péter felé intézte ezt a kérdésnek tűnő mondatot, amit azzal folytatott, hogy a tömeggyilkosság mint olyan, „szintén mentális betegség”. A hírre a Hír TV azonnali hatállyal kirúgta a műsorvezetőt.

Pálffy István a tusványosi fesztiválon
photo_camera Pálffy István a tusványosi fesztiválon Fotó: Czinkóczi Sándor/444

Mi következik a 2022-es teljes összeomlásból, és milyen ellenzéki megmozdulásoknak van még értelme? Itt látható a Szikra Mozgalom rendezvényén zajlott Hajnal Miklós, Jámbor András és Ungár Péter közötti vita, amit egyetlen vidéki helyszínen sem lehetett megtartani.

Tucker Carlson Magyarországra jött, hogy elmondja, hazudnak neked: hazánk 2023-ra egyre inkább tűnik a nyugati világ berozsdált, vagy igazán sose tündökölt konzervatív szereplőinek roncstelepének, ahova jó pénzért hív előadókat az MCC, hogy egyetértően bólogassanak a kormányzati politikára.

Miután Orbán végigparádézta a hétvégét a keleti barátaival (azóta II. Tavadrosz kopt pápát is fogadta), Matolcsy György lépett egy váratlant: a jegybankelnök munkaebéden találkozott David Pressmannal (Orbán szavajárása szerint Présemberrel), az Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetével.

GAZDASÁG

Egy év alatt 3932 milliárddal nőtt az államadósság, hiányzik 620 milliárd forintnyi áfa: kevesebb bevétel, több kiadás, az állami költségvetés minden fronton rosszul állt július végén. Az áfabevételek ismét elmaradtak a tavalyitól, az államadósságra másfélszer több kamatot fizettünk. Az ún. rezsivédelem eddig több mint 1000 milliárdba került, a nyugdíjkiadások 628 milliárddal nőttek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjjal kitüntetett Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésén Szolnokon 2022. augusztus 17-én.
photo_camera A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díszpolgára díjjal kitüntetett Varga Mihály pénzügyminiszter a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat ünnepi megemlékezésén Szolnokon 2022. augusztus 17-én. Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Mészáros Lőrinc cégének beruházása már a korrupcióellenes hatóságnak is szemet szúrt: az Integritás Hatóság érdeklődését a Püspökladány–Biharkeresztes vasúti felújítás keltette fel, ahol több alvállalkozót nem fizettek ki.

Laposa Bence már „jogilag is lépne”, amiért „olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb”, mint a Balaton, pedig „ez egész egyszerűen nem igaz”. A Balaton környékén erősen befolyásos borász szerint „tűrhetetlen és elfogadhatatlan”, hogy „kifejezetten ellenséges a hozzáállása a magyar média bizonyos részének a Balatonhoz”. A tó egyébként majdnem 30 fokos.

Nemcsak Dézsi Csaba András polgármester Audijára szórta a pénzt a győri önkormányzat: a havi 608 ezres kocsi a dobogóra se volt elég, és ifj. Knézy Jenő a havi 450 ezres Skoda Kodiaq-kal jócskán lemaradt az élmezőnytől.

OKTATÁS

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint is országos tanárhiány van, de a Belügyminisztérium szerint nincs. Az Egységes Diákfront országjárással és két tüntetéssel indítja a tanévet, amiben majdnem 3 hétig tart a téli szünet, a nyári pedig június 22-én kezdődik.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Ijesztően rossz az újpesti középiskolások mentális állapota, sokuk élt már át fizikális és szexuális bántalmazást is. Az újpesti önkormányzat programot indított, hogy lelki segítséget nyújtsanak a fiataloknak.

ÜNNEP

A tűzijáték után 43 tonna szemetet szedtek össze. De miért pont félholddal indították a tűzijátékot?

Hoppál Péter listába szedte Magyarország barátait, de a hangulatkeltő listát természetesen alaposan elrontotta.

HÁBORÚ

Novák Katalin Kijevbe utazik, és találkozik Zelenszkijjel is. A magyar államfő Kárpátalján azt kérte, merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból is, akikre lehet számítani.

photo_camera Fotó: RUSLAN KANIUKA/NurPhoto via AFP

KÜLFÖLD

Nagyot változik a Facebook és az Instagram, hamarosan időrendben jelenik meg a tartalmak egy része: a sztorikra és a Reels videókra írta elő a kronologikus megjelenést a Metának az Európai Bizottság.

Trump közölte, hogy csütörtökön feladja magát: a volt amerikai elnököt és további 18 embert azzal vádolják, hogy módosítani próbálták a georgiai választás eredményét a 2020-as elnökválasztáson.

photo_camera Fotó: ED JONES/AFP

KATASZTRÓFA

Földrengés volt Kaposvártól 20 km-re, néhány éven belül akár 5-ös erejű földrengés is lehet Magyarországon.

300 méter magasan egy felvonóban rekedt hét iskolást és a tanárt Pakisztánban. Éjjelre bravúros mentőakcióval sikerült mindenkit kimenteni.

Egy katona lóg a katonai helikopterből, amivel a gyerekeket próbálják kimenekíteni.
photo_camera Egy katona lóg a katonai helikopterből, amivel a gyerekeket próbálják kimenekíteni. Fotó: AFP

Csütörtökön elkezdik a tengerbe engedni a fukusimai szennyezett vizet, Kína felszólította Japánt, hogy ezt ne tegye.

  • Egy piros tetős faház szinte sértetlenül áll, miközben minden porrá égett körülötte a maui tűzvészben.

SPORT

Milyen lefutni két kört a 250 milliárdos stadionban tök amatőrként a világcsúcstartó szeme láttára? Mintha belopóztunk volna a Rose d’0rra, hogy fussunk 800 métert.

photo_camera Fotó: World Athletics Championships Budapest 23/Facebook