A bebetonozott főügyész

reggel 4
2021 október 14., 06:44
comments 2

Jó reggelt! Napsütéses idő lesz ma (ha igaz).

4 legfontosabb cikkünk most

VOLT EGY VITA

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Tegnap tartották a második fordulós miniszterelnök-jelölti tévévitát az RTL Klubon, amit élőben közvetítettünk, ha valaki lemaradt volna róla. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter a vita elején keményen egymásnak mentek, ami egyáltalán nem volt meglepő az elmúlt napok kampányhangulata után. Dobrev Klára most nem tudott úgy viselkedni, mint a korábbi vitákon, vezető pozíciójának tudatában. Trumpozás, alkalmatlanozás, zsarolás emlegetése - aztán a vita második felére kiderült, hogy tartalmi kérdésekben hasonlókat mondanak Márki-Zay Péterrel.

Az összeveszős rész egyik fő témája Márki-Zay vádja volt, miszerint a DK több polgármestert azzal zsarolt bele Dobrev Klára támogatásába, hogy ha nem így tesz, a DK-frakció megbuktatja a helyi közgyűlésben. Az egyik név, akit állítólagos zsarolás áldozatként előhozott Márki-Zay, az Karácsony Gergely volt, aki ugyan elismerte, hogy Gyurcsány Ferenc is próbálta már megzsarolni, és ezt sms-ben szokta megtenni, de az sms-t, hiába hatalmazta fel rá nyilvánosan Gyurcsány is, mégsem teszi közzé.

Előkerült egy másik név is: Popovics Judit, az előválasztás egyik civil jelöltje Tatán azt állítja, mikor idén februárban bejelentkezett be az előválasztásra abban a Komárom-Esztergom megye 1-es választókörzetben, ahol a DK-s Konczer Erik és az MSZP-s Gurmai Zita indult egymás ellen, elhívta kávézni Tatabánya DK-s alpolgármestere, Lusztig Péter, és megkérte, ne zavarogjon civilként, függetlenként a választáson, jobb lenne, ha inkább a családi életével foglalkozna. Elmondása szerint még egy államtitkári pozíciót is belengettek neki, ha belemegy az alkuba, de nem fogadta el az ajánlatot.

Kapcsolódó:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.