Csapdák és álproblémák

reggel 4
2022 június 14., 04:49

Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb cikkeivel. Szokás szerint négy anyagot külön is ajánlunk:

Hírleveleinkre ide kattintva lehet feliratkozni.

A háború

Ukrán rakétatüzérek Izjum közelében, Harkiv megye déli részén 2022. június 11-én.
photo_camera Ukrán rakétatüzérek Izjum közelében, Harkiv megye déli részén 2022. június 11-én. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

Statikussá vált a helyzet a hétvégén az orosz-ukrán háború eddigi legnagyobb, mindkét félnek rendkívüli vérveszteséget okozó csatájában Szeverodonecknél, írtuk meg hétfőn szokásos frontösszefoglalónkban, és arra is kitértünk, hogy az orosz sereg éppen az ukránok csapdába zárásával próbálkozik. Közben Morawiecki arról beszélt, hogy egy orosz támadás esetén 40 millió lengyel lenne kész fegyverrel védeni hazáját, Washington pedig azt jelezte, hogy ha kell, akkor 5-10-20 éven át is készek önteni a fegyvereket Ukrajnába.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.