Bemutattuk a NER új szuperjachtját

reggel 4
2023 augusztus 07., 23:00

Jó reggelt kíván a 444 reggeli – de nem az egyedüli – hírlevele (pontosabban annak szerzője)! Megvolt az első augusztusi hétfő, és máris felvonult az orbánista elit teljes pompájában, óriásjachttal, sőt ami igazán irigylendő: Hell jegeskávéval.

De mielőtt bemutatnánk az elmúlt 24 óra legfontosabb híreit, itt van 4 kiemelt anyag a címlapról:

HAJÓCSKA

Mészáros Lőrinccel és családjával a fedélzeten lefotóztuk a NER szolgálatába állt legújabb szuperjachtot: az egyedi tervezésű luxushajón nincs ársapka, majdnem 30 milliárd forintba kerülhetett, és még nagyobb, mint az elődei. Várkonyi Andrea szerint olaszos család benyomását keltették a szuperjachton, de az nem derült ki, eddig hány olasz családot láttak Hell Ice Coffee Latte-t inni rendes kávé helyett. Éppen azután, hogy bemutattuk a hajócskázást, megugrott az Opus árfolyama.

Várkonyi Andrea a ROSE D'OR szuperjachton szürcsölget
photo_camera Várkonyi Andrea a ROSE D'OR szuperjachton Fotó: Németh Dániel/444

És ha már jacht: a „meg nem nevezett, de szankcionált” tulajdonosnak megengedték, hogy átépíttesse azt a Putyinhoz kötődő, 700 millió dollárt érő jachtot, amit 15 hónapja foglaltak le egy olasz kikötőben.

INGYENPÉNZ

Fizetni kell Aligán, ha az ember templomba akar menni, mert épp ott van egy NER-ingatlan: a protestánsok által használt templomhoz csak a Club Aligán keresztül lehet eljutni.

Erős interjú készült Tiborcz Istvánnal: nem csekély dilemmák, elköteleződések és politikai csatározások, új épületet bármikor lehet építeni, az csak pénz kérdése.

photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

TŐKEHIÁNY

Vízapokalipszist vizionálnak a propagandalapok: vajon ki áll a brutális díjemelés ördögi terve mögött? Már a BKV-jegyáremelés is kiverte a biztosítékot, a vízdíj felemlegetése viszont újabb löketet adott a kormánymédiának.

Nem utalna több tagdíjat a szakszervezeteknek az állam, így többek között a tüntetéseket szervező tanárszakszervezeteknek is maguknak kellene beszedniük a működésükhöz szükséges pénzt.

Újabb 15 forinttal drágul, július vége óta már 57 forinttal kerül többe a dízel. Jövőre újraéledhet a benzinturizmus: januártól a németországi szinten lehet a magyar üzemanyagár, a kormány 425-ös euróval számolva emelt literenként 41 forinttal adót.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

IPARKODUNK

10-20 év, állami akarat és rengeteg forrás kellene ahhoz, hogy értelmezhető szinten működjön a magyar vasút: naponta jelennek meg horrorsztorik a MÁV-val kapcsolatban, felrobbant tartályokról, kimaradt járatokról, klíma nélküli vonatokról, de a problémák nem újak, 2004 óta folyamatosan romlik a magyar vasút állapota, a hibák javításához forrásokra és megrendelői nyomásra lenne szükség.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Rogán Antal februárban támogató levelet küldött, a jövő hónapban már le is szerződhetnek a kínai vegyianyag-elosztóról Budapest határában: Orbán július 3-án a parlamentben cáfolta, hogy „vegyi elosztóüzem” épülne Magyarországon, és bár üzemről nincs szó, két vasúti vegyianyag-elosztóról van.

RABLÓHÁBORÚ

Többen meghaltak, amikor az oroszok lakóépületeket bombáztak Donyeckben, de a kiérkező mentőegységeket is lőtték.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

ZÖLDSÉGEK

Élhetetlenné melegszenek a tengerek az egyik legfontosabb tengeri élőlény számára: Floridában annyira meleg a tengervíz, hogy tömegesen pusztulnak a korallok, a természetvédők ki kell menteni ezeket a virágállatokat, pedig el sem lehet képzelni, hogy a korallok nélkül mi lesz az élővilággal és a parton élő emberekkel.

1000 eurót kaphat, aki segít megtalálni az osztrák hódgyilkost: az alsó-ausztriai rágcsálót íjjal lőtték le.

Rekordot döntött a Dráva áradása, hétfő délután 491 cm volt a vízállása, de több olyan település van, ahol az önkormányzat védekezik, mert nincs állami védvonal. Orbán elégedett az árvízvédelemmel.

A heves esõzések miatt lezárt út Csörötnek és Rönök között 2023. augusztus 5-én.
photo_camera A heves esõzések miatt lezárt út Csörötnek és Rönök között 2023. augusztus 5-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

AKÁRHOL

Nagy-Britanniában több menedékkérőt lakóuszályra költöztetnek, a brit kormány szerint az 500 ember befogadására alkalmas Bibby Stockholm uszályon csak egyedülálló férfiak lesznek.

photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP

A közelgő tájfunra hivatkozva hamarabb befejezik a cserkészek világtalálkozóját, ahol többen rosszul lettek.

!!!

Alakul Elon Musk és Mark Zuckerberg bunyója: az 52 éves SpaceX-vezér helyszínnek Las Vegast, a 39 éves Facebook-CEO pedig időpontban augusztus 26-át javasolta a küzdelemhez.

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN, ALAIN JOCARD/AFP

Az online kommunikációban egyre nehezebb megkülönböztetni az embereket a botoktól. Van megoldás, de nem mindenki örül neki.