Az Elpusztíthatatlan és a Gyüttment találkoznak egy szombathelyi étteremben

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2021 szeptember 7., 5:23
comments 1

Jó reggelt! Ma folytatódik az indiánnyár, eső nélkül, 24-28 fokkal.

4 legfontosabb hírünk most

Küldd bátran tovább a Reggel 4-et ismerőseidnek! Itt tudnak feliratkozni rá, ha tetszik.

ELŐVÁLASZTÁS

photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs

Vége az ellenzéki előválasztás jelöltállítási időszakának, megvan, kiknek sikerült összegyűjteni a szükséges számú ajánló aláírást a képviselő- és miniszterelnök-jelöltséghez. Fekete-Győr András hétfőn bejelentette, mindegyik momentumos megszerezte az induláshoz szükséges ajánlásokat, a pártnak 56 képviselőjelöltje és egy miniszterelnök-jelöltje lesz az előválasztáson. A miniszterelnök-jelöltek versenyében már csak három jelölt helyzete volt kérdéses, miután Karácsony Gergely, Jakab Péter és Dobrev Klára már jóval az aláírásgyűjtés vége előtt leadták az induláshoz szükséges húszezer ajánlást. Hétfőn kiderült, Fekete-Győr mellett Márki-Zay Péternek is összejött a húszezer aláírás, Pálinkás Józsefnek viszont nem. Az Új Világ Néppárt alapítója, az MTA volt elnöke azt mondta, politikusként nem elég ismert ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Hétfő este elindult a Partizán előválasztási vitaműsor-sorozata, a következő három hétben összesen 32 egyéni országgyűlési választókerület ellenzéki jelöltjei mérkőznek meg élőben. A vitákat a Partizán Youtube-csatornáján, Facebook-oldalán és a 444 Facebook-oldalán lehet követni vagy visszanézni. Itt pedig elsőként publikáljuk a tegnapi két vita rövid videós összefoglalóját.

Zala megye 3-as körzetében két nagykanizsai önkormányzati képviselő vitázott: Horváth Jácint, a DK, és Berta Krisztián, a Jobbik jelöltje. A választókörzetük problémáit nagyon hasonlóan látják és oldanák meg. Mindketten alkotmányban rögzítenék például a lakhatáshoz fűződő alapjogot.

Ha e-mailben olvasod a Reggel 4-et, a videót erre a linkre kattintva nézheted meg.

Vas 1., ahol Ungár Péter (LMP), Czeglédy Csaba (DK) és Koczka Tibor (ÚVN) szeretne a közös ellenzéki jelölt lenni. Vitájukon kiderült, hogy Ungár és az LMP a lakbérplafon bevezetéséig is elmenne a lakhatási válság kezelésére, és az is, hogy Czeglédy nem hiszi, hogy Karácsony Gergely, aki az LMP miniszterelnök-jelöltje is, komolyan gondolná az elszámoltatást.

Ha e-mailben olvasod a Reggel 4-et, a videót itt találod.

Kedden a Hajdú-Bihar megyei jelöltek vitáznak. Délután 5-től az 1-es körzet: Fábián István (Párbeszéd), Illés-Rácz Mariann (Jobbik), Pálinkás József (ÚVNP/Jobbik), Szabó Bence (Momentum) és Varga Zoltán (DK) találkozóját követhetik élőben a Partizán Youtube-csatornáján, Facebook-oldalán és a 444 Facebook-oldalán. 7-től pedig a 2-es körzet jelöltjei: a jobbikos Fülep Olivér, a momentumos Mándi László, és a DK-s Vaszkó Imre debreceni összecsapását közvetítjük ugyanitt.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt