Ferenc budapesti kapuőre

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2021 szeptember 9., 5:36
comments 1

Jó reggelt! Nem tágít a meleg, napos idő.

4 legfontosabb hírünk most

PÁPÁRA VÁRVA

photo_camera Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi húsvéti szentmisét celebrál az esztergomi bazilikában Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Amikor tavasszal kiderült, hogy Ferenc pápa Budapestre jön az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, néhány fiatal férfi úgy érezte, hogy a vele való találkozás „megbékélést és megnyugvást hozhat lelkünkben, bizonyosságot, hogy egyházunk vezetője kiáll az áldozatok mellett, gondoskodik róluk és megérti őket.” Ugyanannak az egykor Budapesten szolgáló papnak a három áldozatáról van szó. Egyikük Pető Attila, aki először vállalta fel névvel a nyilvánosság előtt, hogy egy pap molesztálta gyerekként, és meg is nevezte az elkövetőt. Sokat elmond az Eucharisztikus Kongresszust szervező esztergomi érsekség hozzáállásáról, hogy ez végül miért nem történhet meg.

De letiltásban jól teljesített a KDNP online lapja, a vasarnap.hu is, ahol Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus? címmel kritikus cikket írt egy Varga Zoltán nevű szerző, de mikor Tóta W. Árpád publicista felhívta a figyelmet a magyar katolikusokat érdektelenségük miatt ostorozó cikkre, minden erejükkel igyekeztek azt eltüntetni az oldalról. Na ehhez képest tűnnek igazán bátor humorúnak azok a grafikusok, akik meg merték tenni, hogy a „Lorem ipsum...” kezdetű halandzsa-latin idézetekkel szórakoztatják a hívőket az Eucharisztikus Kongresszus egyik programján.

KAMPÁNY '22

Szerdán újabb két választókörzetben rendezett előválasztási vitát a Partizán. Nógrádban többek között az egykori ipari vidékek felzárkóztatása, Hevesben a helyi összefogás felbomlása került terítékre.

A Salgótarjánt és környékét magában foglaló Nógrád 1-es választókörzetben a DK-s könyvelő Godó Beatrix, az Új Világ Néppárt jelöltje, a volt polgármester Dömsödi Gábor, és a Momentum jelöltje a logisztikus Horváth Ferenc állt ki bemutatkozni, és elmondani, hogyan kezelnék a helyzetet, hogy Nógrád megye egyszerre zöld, vonzó célpont a Budapestről vidékre vágyó fiatalok körében, és az ország egyik legszegényebb, rozsdaövezetekkel tűzdelt régiója. A teljes vita rövid videós összefoglalója először a Reggel 4-ben:

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva tudod megnézni.

Élesebben kijöttek a DK-s Berecz Mátyás és a momentumos Jánosi Zoltán közötti nézetkülönbségek az egri központú Heves 1-es választókörzetben sport- és oktatáspolitikában és a határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban is. Külön irányt képviselnek az egri repülőtér tervei esetében is, de abban egyetértettek, hogy Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere elsősorban az ellenzéki szavazókat kellene, hogy képviselje. A teljes vita rövid videós összefoglalója:

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva tudod megnézni.

És még egy hír az előválasztásról: Eldőlt, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a miniszterelnök-jelöltek az előválasztási szavazólapon. Öt jelöltre lehet majd szavazni.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt