Ferenc budapesti kapuőre

reggel 4
2021 szeptember 09., 05:36
comments 1

Jó reggelt! Nem tágít a meleg, napos idő.

4 legfontosabb hírünk most

PÁPÁRA VÁRVA

photo_camera Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi húsvéti szentmisét celebrál az esztergomi bazilikában Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Amikor tavasszal kiderült, hogy Ferenc pápa Budapestre jön az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére, néhány fiatal férfi úgy érezte, hogy a vele való találkozás „megbékélést és megnyugvást hozhat lelkünkben, bizonyosságot, hogy egyházunk vezetője kiáll az áldozatok mellett, gondoskodik róluk és megérti őket.” Ugyanannak az egykor Budapesten szolgáló papnak a három áldozatáról van szó. Egyikük Pető Attila, aki először vállalta fel névvel a nyilvánosság előtt, hogy egy pap molesztálta gyerekként, és meg is nevezte az elkövetőt. Sokat elmond az Eucharisztikus Kongresszust szervező esztergomi érsekség hozzáállásáról, hogy ez végül miért nem történhet meg.

De letiltásban jól teljesített a KDNP online lapja, a vasarnap.hu is, ahol Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus? címmel kritikus cikket írt egy Varga Zoltán nevű szerző, de mikor Tóta W. Árpád publicista felhívta a figyelmet a magyar katolikusokat érdektelenségük miatt ostorozó cikkre, minden erejükkel igyekeztek azt eltüntetni az oldalról. Na ehhez képest tűnnek igazán bátor humorúnak azok a grafikusok, akik meg merték tenni, hogy a „Lorem ipsum...” kezdetű halandzsa-latin idézetekkel szórakoztatják a hívőket az Eucharisztikus Kongresszus egyik programján.

KAMPÁNY '22

Szerdán újabb két választókörzetben rendezett előválasztási vitát a Partizán. Nógrádban többek között az egykori ipari vidékek felzárkóztatása, Hevesben a helyi összefogás felbomlása került terítékre.

A Salgótarjánt és környékét magában foglaló Nógrád 1-es választókörzetben a DK-s könyvelő Godó Beatrix, az Új Világ Néppárt jelöltje, a volt polgármester Dömsödi Gábor, és a Momentum jelöltje a logisztikus Horváth Ferenc állt ki bemutatkozni, és elmondani, hogyan kezelnék a helyzetet, hogy Nógrád megye egyszerre zöld, vonzó célpont a Budapestről vidékre vágyó fiatalok körében, és az ország egyik legszegényebb, rozsdaövezetekkel tűzdelt régiója. A teljes vita rövid videós összefoglalója először a Reggel 4-ben:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva tudod megnézni.

Élesebben kijöttek a DK-s Berecz Mátyás és a momentumos Jánosi Zoltán közötti nézetkülönbségek az egri központú Heves 1-es választókörzetben sport- és oktatáspolitikában és a határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban is. Külön irányt képviselnek az egri repülőtér tervei esetében is, de abban egyetértettek, hogy Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere elsősorban az ellenzéki szavazókat kellene, hogy képviselje. A teljes vita rövid videós összefoglalója:

link Forrás

Ha e-mailben olvasod a hírlevelet, a videót erre a linkre kattintva tudod megnézni.

És még egy hír az előválasztásról: Eldőlt, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a miniszterelnök-jelöltek az előválasztási szavazólapon. Öt jelöltre lehet majd szavazni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.