A válság eddigi legfájóbb döntése

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 23., péntek 3:55

Jó reggelt! Újra itt a reggeli hírlevél, de érdemes a többire is feliratkozni.

4 kiemelt cikk a 444-ről:

HÁBORÚ

Fotó: Alekszandr Nemenov/AFP

Rendőrök verik, kergetik és hurcolják el a mozgósítás ellen tüntetőket Oroszországban, miközben Burjátföldön egyenesen az egyetemről viszik besorozni a hallgatókat. A Novaja Gazeta szerint akár 1 millió oroszt is elvihetnek Ukrajnába.

Egy orosz nő nem találta a gyilkosságért elítélt férjét a börtönben, mert elvitték harcolni Ukrajnába, és ez úgy derült ki, hogy a férje, pár nappal később felhívta a háborúból. Ezzel szemben amikor magukat katonának kiadva felhívták Putyin szóvivőjének a fiát, hogy másnap be kell vonulnia, közölte, hogy arról szó sem lehet, a kérdést másik szinten fogja rendezni.

Dmitrij Medvegyev szerint „az új orosz területek védelmére bármilyen fegyver bevethető”, Zelenszkij pedig „igazságos büntetést” követelt Oroszországnak előre felvett videón beszélve a New York-i ENSZ Közgyűlés előtt. Ukrajna átadta Viktor Medvedcsukot az oroszoknak, cserépe tiszteket kapott érte az Azovsztal védői közül.

Rácz András arról írt, hogy még kegyetlenebb és még hosszabb lesz a háború Ukrajnában: a donbaszi harcokat eddig is jellemző véres, felőrlő orosz harcmodor nem változik meg, a bevonultatott tartalékosoknak, akárcsak az ukránoknak, óriási veszteségeik lesznek, a „népszavazásos” annexió viszont belátható időn belül lehetetlenné teszi a politikai rendezést.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt