Az ostorral csapkodó szakmunkás szügyig könnygázban várja az AI-t

reggel 4
2023 április 25., 03:52

„A világnak elment az esze.” (Orbán Viktor)

Jó reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 reggeli (és nem az egyetlen) hírlevele. Az elmúlt 24 órában a szokásosnál is őrültebb híreink voltak. Mutatjuk, hogy lássuk!

KÖNNYGÁZ

Reggel tanárok ülősztrájkoltak a Belügyminisztériumnál, aztán a Karmelitához indultak, ahol közben Hadházyék újra nekiálltak kordont bontani. Itt a rendőrök gázsprayt vetettek be a rendőrök a tüntető diákokkal és tanárokkal szemben.

Képes beszámolónk az eseményekről.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Miközben átvezényelnek Borsodba, ellenőrizhetik a tanításhoz használt privát laptopodat: ez az a „bosszútörvény”, ami ellen tüntetnek a pedagógusok. A státusztörvény ellen a nagy EP-frakciók és Orbán volt gimnáziuma is tiltakozott, a Belügyminisztérium válaszközleményben fenyegette a szakszervezetet.

A GÉP

Hosszú TLDR-ünk jelent meg az AI-k elterjedésével elérkező veszélyekről. Yuval Noah Harari arról beszélt, hogy nem tudja, az emberiség túléli-e a mesterséges intelligenciát.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A SZAKMUNKÁS

Mi, szakmunkások – mondta Orbán, aki szakmunkás diákok előtt beszélt arról, hogy szokás szapulni a magyar oktatást, de nem szabad alábecsülni sem, neki a legfontosabb, hogy mennyire népszerű a technikum. Aztán a levegőt ostorral csapkodva azt üzente: „Ezért jobb a békesség! 😎”

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Varga Judit a március végére ígért igazságügyi reformok terveit átadta az Európai Bizottságnak. Ha a biztosoknak tetszik, és ha a magyar parlament is elfogadja, akkor előbb-utóbb euróra lehet váltani a vállalásokat.

AMERICA FIRST

Budapesti szállására betörve rabolták ki az amerikai jobboldali kultúrharcost, az útlevelét is ellopták: Chris Rufo arra ébredt, hogy valaki betört hozzá, és épp ellopja a dolgait.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

REND

Hörcsik Richárd fideszes képviselő a rendőrök napja alkalmából pusztító rendőrviccel jelentkezett.

Hörcsik Richárd
photo_camera Hörcsik Richárd Fotó: Németh Dániel/444

EGYHÁZI VISSZAÉLÉSEK

photo_camera Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA

Pannonhalmán találkozott volna Ferenc pápa az egyházi visszaélések áldozataival. Veres András elnök-püspök korábban kategorikusan tagadta, hogy lett volna ilyen kezdeményezés.

UKRAJNA

EU-s külügyminiszterek szerint elfogadhatatlan, hogy Kína párizsi nagykövete megkérdőjelezi Ukrajna szuverenitását.

JUST NER THINGS

photo_camera Fotó: Ministry of Finance, Serbia

KÖRNYEZET

A brit fiataloknak csak a harmada szeretné, hogy az országuk államformája monarchia maradjon.

Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás jelképe, Szõke Gábor Miklós Totem című alkotása végleges helyén, a keszthelyi Festetics-kastélyhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán az átadás napján, 2022. március 29-én.
photo_camera Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás jelképe, Szõke Gábor Miklós Totem című alkotása végleges helyén, a keszthelyi Festetics-kastélyhoz tartozó Vadászati Múzeum udvarán az átadás napján, 2022. március 29-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

???

„Legyen ez egy békemenet!” - mondta Bayer Zsolt, majd letagadta, hogy békemenetet hirdetett volna, szerinte csak „a balos-libernyák sajtómunkások” magyarázták félre a szavait.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Fideszes belháború: az újpesti Wintermantel Zsolt olyan kihívást intézett Németh Szilárdhoz, amilyet még senki.

2013

10 éves a 444 első híre: 2013. április 24-én arról számoltunk be – még csak a Facebookon –, hogy Fekete György fűrészt vett az OBI-ban.