A szexualizált, debil NPC-emberek támadása

reggel 4
2023 július 25., 22:27

Jó reggelt! Ismét jelentkezik a 444 reggeli hírlevele (erre van a többi), kezdésnek 4 kiemelt cikkel a 444 címlapjáról:

BELFÖLD

Az ellenzék kapánypénzeiről szóló titkosszolgálati jelentésbe csempészték bele a Karácsony Gergelyt támogató, rövid életű egyesület számlakivonatát. Senki sem hiszi el neki, hogy urnákba dobáltak be nekik 900 ezer eurót. Karácsony furcsa viselkedésének egyik oka az lehet, hogy igazából nem vádolták meg semmivel, ezért kivár.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Amikor 2 éve a végrehajtói kar elnöke megpróbált kicsinálni egy bírót, minden bírósági ajtó megnyílt előtte. Az ügyben vizsgálat indult, de a Schadl-jelentést rögtön titkosították. Most kiderült, hogy az eljárás törvénysértő volt, ám a jelentés még sokáig fiókban maradhat.

Fidesz-belharc van Körmenden, ahol négy éve csak 90 szavazattal nyert a fideszes polgármesterjelölt: a fideszesek az alpolgármestert indítanák, a mostani fideszes polgármester akár függetlenként is indulna.

GAZDASÁG

9. hónapja csökken a fizetésünk értéke, kedvezményekkel nettó 310 600 a mediánkereset, de kedvezmények nélkül a 300 ezret sem éri el. Közben Budapesten havi 200 ezer forint fölötti árakkal jön az albérletpiaci főszezon.

A budapesti Fővám tér
photo_camera A budapesti Fővám tér Illusztráció: Gardel Bertrand/HEMIS.FR/Hemis via AFP

Egy hónap alatt 13,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása: a Magyar Államkincstár adatai szerint június végén 70,2 milliárd forint tartozást halmoztak fel a fekvőbetegellátó intézmények, a szakrendelők és a kórházak háttérintézményei.

Kormányközeli milliárdosok (Mészáros Lőrinc, Hernádi Zsolt, Jászai Gellért és a többiek) neveit törölték egy NAV-adatbázisból: a magántőkealap keresőszóra a NAV adatbázisa januárban még 37 találatot adott, júliusban már nullát.

Öt év alatt 1000 milliárdnyi vagyont ajándékozott az állam alapítványi, egyházi, kisebb részben önkormányzati tulajdonba.

Nem tetszik a versenyhivatalnak a Bing, eljárást indított a Microsofttal szemben: a GVH a mesterséges intelligencia miatt aggódik, ezért nemrég az OpenAI által működtetett ChatGPT chatbot ügyében is vizsgálatot indított.

IDŐJÁRÁS

Sorra dőlnek a rekordok, a tudósok a legrosszabb forgatókönyvtől tartanak. Tovább tombol az ítéletidő Olaszországban, 19 centiméteres, Európa-rekorder jégdarabot találtak egy jégeső után, a 47 fokos Szicíliában erdőtűz kerítette be Palermót, jégeső lyukasztotta ki az orrát egy repülőnek, ami kényszerleszállást hajtott végre Rómában. Görögországban pedig tűzoltás közben lezuhant egy repülő.

Tűz Palermónál
photo_camera Tűz Palermónál Fotó: STRINGER/AFP

HÁBORÚ

Szijjártó szerint elősegítené a békét, ha az oroszok indulhatnának jövőre az olimpián: a külügyminiszter szerint „az olimpiának nem a politikáról, hanem a sportról és a sportolókról kell szólnia”.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

KÜLFÖLD

Izraelben az orvosok általános sztrájkkal csatlakoztak a Netanjahu-ellenes tiltakozásokhoz, az ellenzék pedig a legfelsőbb bíróságon támadja meg az igazságügyi reformcsomag első új törvényét, ami miatt vízágyúzásig fajult megmozdulások vannak az országban.

photo_camera Fotó: JACK GUEZ/AFP

SPORT

A Fradi kirúgott edzője a 0-3 után azt mondta, nincs kizárva, hogy a konferencialiga döntőjéig meneteltek volna: Sztanyiszlav Csercseszov nem érti, miért kellene csalódottnak lennie, és szerinte körülötte mindenki kapkod, ideges.

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott volt szakvezetője, a Ferencváros eddigi vezetőedzője
photo_camera Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott volt szakvezetője, a Ferencváros eddigi vezetőedzője Fotó: HANNAH MCKAY/AFP

KULTÚRA

Bepörgött a legújabb, eddigi legpusztítóbb TikTok-trend: napi több millió forintot keresnek nyalókás és hot dogos emojikkal tündérnek és macskának öltözött, szexi, de fogyatékos NPC-ket alakító fiatalok. A fél internet attól hangos, hogy: „Hmm, milyen jó a fagyi!”

Van egy kis gond az X-szel, amire Musk lecserélte a Twitter madarát. Közben szöveges posztolással csábítaná át a TikTok a twitterezőket.

Nagy Zsolt arról beszélt, hogy végtelenül csalódottan áll a pálya szélén, és nézi, hogyan lopják és becstelenítik meg ezt az országot.