Hétvégi olvasnivalók a kiábrándult fideszesektől a kiborult futárokig

reggel 4
március 23., 00:08

Jó reggelt, csodás hétvégét kíván a hétvégi hírlevél! Öntsön el mindenkit a boldogság! Jöjjenek a hét kiemelt anyagai!

Mindent Magyarról

Összeszámoltam, és legalább 20 cikket írtunk Magyar Péterről az elmúlt 5 napban. És ezzel szerintem még visszafogottak is voltunk lappiaci vetélytársainkhoz képest. Nem fogok most végigmenni ezeken, pedig voltak erős anyagok az ügyészségi sajtótájékoztatótól a kollégánknak küldött sms-ig. Ajánlok viszont két véleménycikket: az elsőt Bede Márton írta a kiábrándult fideszesek legendájáról, a másikban Gazda Albert gondolkodik a „magyar Zelenszkij” keltette csodavárásról.

Belföld

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence - Bíró Mihály grafikája alapján

Sztrájk van az Operaházban, igen sztrájk van, és mi is ott voltunk a Don Giovannin, amikor kitört - riportozott Szily László, aki megjósolta, hogy péntek este egyezség születhet Ókovács főigazgatóval, ami meg is történt.

„Az állammal van baj, hogy ezt megengedi” – mondják a kiborult futárok, akik szerint olcsó munkaerő hígítja a piacot, az adózási környezet pedig a futárok pénztárcáját érinti rosszul.

Csak a kötelező minimumot nyújtja az állam az ukrajnai menekülteknek, így felértékelődik a civil és a nemzetközi szervezetek szerepe.

Pölöskei Gáborné hetek óta Áder János mögé bújva hallgat a bicskei gyermekotthon 2011-es vizsgálatáról. És hiába állítja Orbán, hogy ez az alaphelyzet, nem Demszky nevezte ki először a bicskei gyermekotthon vezetőjének a pedofil Vásárhelyi Jánost.

Budapest

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Tüntettek a Déli Körvasút és a mini-Dubaj ellen is. A rákosrendezői beruházás területét alaposan körbejártuk és -videóztuk.

Interjúztunk Vitézy Dáviddal, aki magabiztosan állítja, hogy közte és Karácsony Gergely között dől el a főpolgármester-választás.

Külföld

photo_camera Fotó: ALEXANDER AVILOV/AFP

Hétfőn még azt elemeztük, hogy mi történt az orosz elnökválasztáson, és mit várhatunk Putyintól újabb győzelme után? Aztán péntek este jött a hír a brutális moszkvai terrortámadásról, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára, de közben az orosz és ukrán vezetés egymást vádolja.

Csak Bosznia-Hercegovinával kapcsolatban hozott érdemi döntést az Európai Tanács. A konfliktusos témákban nem tudtak megegyezni az uniós állam- és kormányfők, és ez egyiküket sem zavarta igazán.

Azerbajdzsán háborúval fenyegeti Örményországot, az oroszok helyett Európában keres szövetségeseket Jereván. Egyszerre mondják, hogy még sosem álltak ilyen közel a tartós békéhez, és hogy napokon belül ismét háború törhet ki. A harcok kiújulásának elkerülése érdekében az örmények területek átadására kényszerülnek.

A szlovák elnökválasztáson is összecsap a baloldali-populista erő a nyugatos-liberális oldallal. A zászló Robert Fico koalíciós társának, Peter Pellegrininek áll.

Megírtunk mindent a Kate-gate-ről, aztán péntek este Katalin hercegné bejelentette, hogy rákos.

Foci

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A hetet egy remek Marco Rossi-interjúval kezdtük, aztán a szövetségi kapitány vezetésével péntek este a törököket is legyőzte a válogatott.

De beszámoltunk a magyar foci igazi csodájáról, az 1,6 milliárdos profitot termelő Felcsútról is, illetve bemutattuk, mi történik, ha a NER felbukkan egy futballcsapatnál.

Filmművészet

photo_camera Fotó: Atsushi Nishijima/Searchlight Pictures

Az Oscar-díjas Szegény párák magyar stábtagjaival beszélgettünk Jorgosz Lantimosz rendező furaságáról, hogy milyen érzés amikor három héttel a premier előtt döntenek arról, hogy fekete-fehér lesz a film első része, és hogy mi került kétmillió dollárba csak egy díszleten.

  • Ilyen is van: a diákok akarták megnézni a Most vagy sohát, a tanár a politika miatt ódzkodott a megtekintéstől

Podcastek

photo_camera Illusztráció: Botos Tamás

Tényleg védeni kell a készpénzt? Mennyire készpénzhasználó a magyar, megéri-e a zsebünkben csörgetni az aprót és cihába varrni a nyugdíjat, és persze a legfontosabb: mibe kerül mindez nekünk? Ezeket járjuk körül a Newsroom legújabb adásában Haász Jánossal, a 444 gazdasági újságírójával és Argyelán Józseffel, a Bankmonitor vezető elemzőjével.

  • Tyúkól #12: Színtanácsadás, Bach-virágok, homeopátia és programozott víz – dolgok, amikről azt sem tudjuk micsodák, de nagyon sokba kerülnek

Erre a hírlevélre és hasonszőrű barátaira itt lehetséges feliratkozni.