Pedig eléggé billeg a dolog: az ország lakossága egyre elutasítóbb a játékok megtartásával szemben, a verseny előtti tréningekből sorra táncolnak ki a külföldi csapatok és a fogadó városok is, szponzorok és ismert versenyzők kezdenek elbizonytalanodni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig annak ellenére ígér biztonságos játékokat, hogy a szervezet elnöke a veszélyhelyzet miatt lemondta a tervezett látogatását.

Egyiptom nem szeretné, ha még egyszer előfordulna az Ever Given esete.

1974-ben erőteljesen szabályozták Magyarországon az abortuszt: korlátozták a hozzáférést, sokba került és rendkívül megalázó procedúra volt a kérvényezése. A Társadalomtudományi Intézet kutatói megvizsgálták, hogy a törvény bevezetésének milyen hosszútávú hatásai voltak az akkor született gyerekek életére.

Civil szakemberekkel egy szakmai konferenciát szerveztünk arról, hogy mi áll a "herbálként" és "bióként" árult szerekkel kapcsolatos túladagolásos halálesetek mögött.

Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Közben 40 ezerrel nőtt az oltottak száma. Tovább csökkent a kórházi terhelés is.

Borkai szerint az volt a hiba, hogy nem tiltották meg a fotózást a hajón

A HVG megtudta a hírhedt hajókirándulás részleteit.

Három napig viselte a rózsaszín trikót a Giro d'Italián, ami szerinte nagy dolog, de „mégse fogható ahhoz a reakcióhoz amit otthon kiváltott”.

Ráadásul hétfőn még nagyobb támadást indított Izrael.

A Nehéz Kő Kft. nem került túl messze az Orbán-családtól, és még a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bank is segített.

Akit a rövid válasz érdekel: majdnem mindegy, fogadja el bátran a mielőbbit, amit felkínálnak. Aki viszont agyalna, annak Csóka Endre matematikus segít a felmerülő problémák átgondolásában.

hirdetés

A Transparency International Magyarország 15 éve küzd a hazai korrupció ellen közérdekű adatperekkel, közbeszerzések monitorozásával, kutatásokkal és az oknyomozó újságírást támogató programokkal. Adód 1%-ával most te is támogathatod a munkájukat!

Hétfőtől szinte minden kinyit Angliában

A maradék korlátozások leginkább a külföldi utazásokat érintik.

Egykor a leggazdagabb magyarok egyike volt. Élete végén majdnem börtönbe került.

Orbán Viktor szerint „ez egy unalmas parlamentáris demokrácia”. Gigantikus videóval cáfoljuk meg.

A média által szexualizált Courtney Stodden egy évvel ezelőtt vált el hivatalosan is Doug Hutchisontól, aki azóta egy újabb 15 éves lányt környékezett meg.

Egészséges, jól fejlett példánynak tűnik.

A magyar bringás összetettben az 5. helyen áll.

Több mint két évtizede kezdődött az opioidjárvány Amerikában, és nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz hepiend. Alex Gabney lesújtó, de roppant izgalmas dokumentumfilmet készített arról, hogyan lehetett legálisan dollármilliárdokat keresni azzal, hogy emberek millióit taszították függésbe.

A helyiek hétfő éjszaka több mentőt és mentőhelikoptert is láttak a repülőtér közelében.

A magyar kerékpársport dicsérete. Mit kezdene a magas, vékony Karácsony Gergely Frank Zappával? Egymásra lőnek a magyar sportlövők. Gulyás Márton, a repülő anakonda. Vannak sovány tolvajok is. Podcast.

Kampányindító beszédében kijelentette: egyesíteni kell az országot, újra kell építeni a köztársaságot, mert a szabadságot és a biztonságot az alkotmányos jogállam szavatolja, ahol az intézmények erősebbek az erőszakos politikusoknál.

A Fidesz az Apple, az MSZP a Dunai Vasmű - hirdette meg tíz éve Gyurcsány Ferenc, és azóta is ennek szellemében vezeti saját pártját. A bukott miniszterelnök újraépítette magát, és a felszínen tudott maradni, ebben pedig a Fidesznek is sok munkája van. A DK útja a megalakulástól Dobrev Klára elindításáig.

Háromszáz alá csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma. 61 újabb áldozata van a járványnak.

Nem adtak rá magyarázatot, miért robbantották fel az épületet, de köze lehetett ahhoz, hogy az Al Jazeera élőben közvetítette az izraeli légicsapást.

Nagyot küzdött Valter Attila, ma is megtartotta a rózsaszín trikót

A mai szakasz utolsó három kilométere kemény emelkedő volt.

Újabb 1,2 millió adag kínai vakcina érkezett

Eddig is sok Sinopharm-oltóanyag volt, most már még több van.

Gyanúsítottként hallgatták ki az osztrák kancellárt, mert hazudhatott egy parlamenti meghallgatásán. Még a pártján belül is vannak, akik szerint félre kéne állnia a vizsgálat idejére.

Az idei Friss Hús rövidfilmfesztivál elé az elmúlt évek díjazott alkotásaiból válogatunk. Most Dombrovszky Linda és Fekete Tamás filmjeit lehet nálunk megnézni.

Megszakításokkal együtt lassan egy éve nem lehet tüntetni Magyarországon, még járványbiztos formában sem.

A minisztérium szerint csak a tisztánlátás végett küldték ki a szokásos évi körlevelet. A kórházbezárás különben is Gyurcsány programja volt.

Az orosházi kórház készített egy videót, amiben bemutatnak egy 12 órás műszakot.

Megüzenték neki azt is, hogy az autóját inkább vigye egy szeméttelepre, minthogy a gazdagok lakta szigeten parkoljon vele tovább.