A kormány nem sokat ígér a pedagógusoknak, és még le is járatják azokat, akik elégedetlenek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak vélemény
2022 október 14., 16:46
comments 15

A közoktatásban dolgozó pedagógusok nem elhanyagolható részének hetek óta tartó polgári engedetlenségére válaszul Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón ezt az ígéretet tette:

ha létrejön a megállapodás a maradék EU-s pénzek megszerzéséről, akkor a tanári fizetések már 2025-re elérhetik a diplomás átlagbér 80 százalékát; jövőre 21 százalékkal, 2024-ben a mostani bázishoz viszonyítva közel 25 százalékkal, 2025-ben pedig szintén a mostani bázishoz képest 29-30 százalékkal emelik a béreket.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az most kevésbé lényeges, hogy egyáltalán nem biztos, hogy létrejön a megállapodás, bár Orbán Viktor levelet írt minden tagállami kormányfőnek, amiért hozzájárultak a határidő meghosszabbításához, Navracsics Tibor pedig azt mondta, december 20-ig megállapodhatnak.

Az már sokkal jobb kérdés, hogy a magyar kormány miért próbálja meg Brüsszelre kenni még azt a feladatát is, aminél az önmeghatározása szerint családbarát kormánynak kevés fontosabb dolga lenne. „Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit”áll az Alaptörvény preambulumában.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt