Díjnyertes megfutamodás

reggel 4
2021 szeptember 14., 05:42

Jó reggelt! Még két nap van hátra a nyárias időből.

4 legfontosabb hírünk most

KAMPÁNY '22

photo_camera Fotó: 444/Partizán

A Momentum jelöltjeként induló Hadházy Ákos és az MSZP-Párbeszéd pártszövetség jelöltje, Tóth Csaba meccse a zuglói szavazók parlamenti képviseleténél az előválasztás szimbolikus csatájának ígérkezik. Ezért a Partizán előválasztási vitasorozata egyik legizgalmasabb fordulójának ígérkezett a hétfő esti, Budapest 8. választókörzetében rendezett vita. A nap közepéig. Kora délután ugyanis Tóth bejelentette: nem lesz ott az előválasztási vitán, és egyúttal feljelentette Gulyás Mártont, amiért szerinte kérdések formájában korrupciós vádakkal illette őt a Karácsony Gergellyel készített interjú során, majd újra meghívta Hadházyt a Zugló Tv-be, ahol nem élőben vitáznának. Gulyás a Partizán csapata nevében visszautasította a vádakat, és azt mondta, áll a feljelentés elébe.

A vita ezzel elvesztette vita jellegét, ráadásul Hadházy, a Gulyás ellen tett feljelentés után, magát védve mindenáron próbálta kikerülni a Tóth Csaba vélt korrupciós ügyeivel kapcsolatos kérdéseket, és inkább Karácsony Gergelyre kente az egészet. Ezzel együtt azonban fontos dolgok derültek ki a jelölt elképzeléseiről a kerület problémáit illetően. Hadházy - aki azt mondja, nem csak gyüttment a kerületben, van kötődése Zuglóhoz - nem engedné megépíteni a városligetben a Nemzeti Galériát. A másik főváros körmére égett beruházást: a Biodómot viszont nem tudja, hogy befejezni vagy inkább elbontani kellene inkább. A teljes vita rövid, videós összefoglalója először a Reggel 4-ben:

link Forrás

Ha a hírlevelet e-mailben olvasod, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

A Fidesz budai bástyájának számító XII. kerületben a Momentum, a DK és az Új Világ Néppárt jelöltjei között fog eldőlni, ki lesz a fideszes jelölt Fürjes Balázs kihívója az ellenzéki előválasztáson. Hajnal Miklós (Momentum), Komáromi Zoltán (DK) és Visi Piroska (ÚVNP) hétfő délutáni vitáján egészségügyről, látványberuházásokról, emlékművekről vitatkoztak az ellenzék hegyvidéki jelöltjei. Az ellentmondásos hegyvidéki turul szobrot mindhárman a helyén hagynák. Abban is egyetértettek, hogy állami beruházás vezérelte gazdaságélénkítő programokra szükség van, de ezek legyenek lakhatást érintő beruházások. A magánegészségügy szerepében viszont vita alakult ki köztük. A teljes vita rövid videós összefoglalója:

link Forrás

Ha a hírlevelet e-mailben olvasod, a videót erre a linkre kattintva érheted el.

Ma, kedden délután 5-kor Budapest 14-es számú választókörzetében, Rákosmentén rendez vitát a Partizán az MSZP-s Lukoczki Károly és a jobbikos Szilágyi György között. Este 7-kor pedig Terézváros és Erzsébetváros képviseletéért meccsel Beleznay Zsuzsanna (Jobbik), Oláh Lajos (DK) és Tompos Márton (Momentum). A vitákat élőben követhetitek a Partizán Youtube-csatornáján vagy a 444 Facebook-oldalán, az összefoglalókat pedig küldöm a holnap reggeli hírlevélben.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.